• 7,99 €

Description de l’éditeur

Erika Mann (1905-1969) en Klaus, (1906-1949) waren in hun tijd
de beroemde kinderen van de grote auteur en Nobelprijswinnaar
Thomas Mann. Erika maakte naam als actrice, journaliste en
kinderboekenschrijfster. Ze werd de drijvende kracht achter Die
Pfeffermühle, het politiek-satirische cabaret dat ook in de jaren '30 in Nederland volle zalen trok. Klaus was een bekende naam in de literaire wereld van die dagen.
Hij debuteerde op achttienjarige leeftijd en schreef daarna vele romans, essays en toneelstukken. Beroemd werd hij door onder meer Der Vulkan, Der Wendepunkt, zijn autobiografie en Mephisto, een roman die werd verfilmd.
Over hun carrière lag echter de schaduw van de tijd. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak waren ze kinderen en tijdens de grote wereldcrisis stonden ze nog maar net op eigen benen.
Kort na de première van Die Pfe ermühle in januari 1933, kwam Hitler aan de macht. Ze moesten - zevenentwintig en achtentwintig jaar oud - uit Duitsland vluchten. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog stond hun leven in het teken van verzet tegen het nazisme en later vonden ze in Duitsland geen thuisbasis meer. Het leven van Klaus eindigde tragisch door zijn zelfmoord op 21 mei 1949 in Cannes.
Leven langs de Bühne beschrijft het leven van Erika en Klaus Mann, die in een uiterst moeilijke en politiek beladen periode hun weg moesten zien te vinden.
Margreet den Buurman, (Den Haag, 1953), publiceerde eerder een biografie over Thomas Mann en een biografie over zijn broer Heinrich. Ook schreef zij een monografie over Lübeck, de geboortestad van Thomas en Heinrich Mann, waar ze veel inspiratie aan ontleenden.

GENRE
Biographies et mémoires
SORTIE
2020
28 janvier
LANGUE
NL
Néerlandais
LONGUEUR
411
Pages
ÉDITIONS
Aspekt B.V., Uitgeverij
TAILLE
9,8
Mo