Description de l’éditeur

I den här e-boken får du veta mer om ett av den svenska forntidens mest spännande fynd – guldmynten som kallas brakteater. 

Den här texten beskriver flera brakteater som hittats i Sverige och hur det finns kopplingar till flera forntida mytologiska figurer. 

Den här texten publicerades år 1873 i den svenska tidskriften ”Svenska Familj-Journalen”. Texten skrevs under signaturen ”Bias” vilket betyder att det är författaren och geografen Per Emanuel Bergstrand (1834–1890) som är skribent. Bergstrand arbetade som lantmätare men skrev även flera uppmärksammade reseskildringar. 

Den här e-boken publicerades på sajten e-boksbiblioteket.se i oktober 2016.

Du får gärna länka till den här e-boken eller skicka vidare e-boken till vänner och bekanta. Du får till och med ladda ner den och sprida den vidare på din egen sajt eller blogg – men då kan vi inte göra eventuella ändringar, rättelser eller kompletteringar.  

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

GENRE
Essais et sciences humaines
SORTIE
2016
6 octobre
LANGUE
SV
Suédois
LONGUEUR
10
Pages
ÉDITEUR
Virvelvind Förlag
TAILLE
1.6
Mo

Plus de livres par Per Emanuel Bergstrand