• 3,49 €

Description de l’éditeur

En 70-årig ”actionhjälte” – är det av intresse? Är det realistiskt?

Jag tror att svaret på båda frågorna är: ja! Det är av intresse. Många av dagens bokläsare finns i den köpstarka gruppen äldre och välutbildade. Många av dem är också aktiva, handlingskraftiga och levnadsglada. I den delen av litteraturen som utgörs av thrillers känner de inte alltid igen sig. Böckernas hjälte finns i en generation som de har lämnat bakom sig.

Det är också realistiskt. Många pensionärer har både de fysiska och de materiella resurser som min bok beskriver. De skulle själva kunna vara bokens huvudperson.

Bokens huvudperson heter Karl. På ett ögonblick blir hans värld ställd på ända. Från att varit en välmående och social pensionär drivs han in i en värld av våld. Han har tillhört de privilegierade med en framgångsrik karriär som chef i näringslivet, ordnad ekonomi och osedvanligt god hälsa.

Hans intresse för god mat, goda viner och snabba bilar präglar hans personlighet. Att han just fyllt 70 år visar sig bli en allt större fördel i hans jakt. Ingen tror ju att en 70-åring är predator.

Hoppas att ni finner min bok av intresse att ge ut. Jag är visserligen inte Karls direkta kopia men jag är själv 70 år. Under åren har jag varit styrelseordförande i mer än 40 bolag och har alltid haft ett starkt intresse för fysiska äventyr. I september i år red jag tillsammans med en svensk och en mongolisk vän genom Gobiöknen. Man måste inte bo på äldreboende för att man är pensionär.

Äventyr har alltid fascinerat mig. Jag har gjort allt från att ta mig över Himalaya till att bli fängslad för spioneri i Kina. Det finns mycket att berätta och detta är mitt första offentliga försök. Jag tror att fiction blir bättre om man har egen erfarenhet av äventyr

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2017
16 novembre
LANGUE
SV
Suédois
LONGUEUR
296
Pages
ÉDITEUR
Carl-Axel Christensson
TAILLE
316
Ko

Plus de livres par Carl-Axel Christensson