• 3,99 €

Description de l’éditeur

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 18.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 18.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Mehmet Kraja - Letërsia Shqipëri-Kosovë, përvoja dhe shmangie
Leonard Cohen - Fjala në ceremoninë e marrjes së çmimit të lartë letrar ‘Princess of Asturias Awards”, Madrid 2011 - Përktheu: Artan Gjyzel Hasani
Jane Yolen - Të shkruash me gaz

RETRO
Anton Harapi - Çfarë i mungon mendjes

STUDIO
Rexhep Ferri - Tani po më tërheqin vetëm gabimet e bukura... - Intervistoi: Violeta Murati
Degradimi i suksesit letrar po ndodh në shumë vende të botës - Bisedë e poetit Petrit Nika me përkthyesen rumune Oana Glasu
Xhevdet Bajraj - Unë ndryshe e kam ëndërruar lirinë e politikanët ndryshe - Intervistoi: Ngadhnjim Avdyli

PËRSONALITETI
Ervin Hatibi - Poezi
Agron Tufa - Neosentimentalizmi i Ervin Hatibit

IN MEMORIAM
Fehrat Cakaj - Pranvera do te vijë

TË FTUAR
Francis Scott Fitzgerald - Rikthim në Babiloni - Përktheu: Ben Andoni
Maya Angelou - Kur lisat e mëdhenj rrëzohen - Përktheu: Granit Zela
Robert Burns - Një herë e një kohë, miku im - Përktheu: Granit Zela
Edgar Allan Poe – Korbi - Përktheu: Granit Zela
William Wordsworth - Bridhja vetmueshëm porsi një re - Përktheu: Granit Zela
William Butler Yeats - Ujdhesa në gji të liqenit - Përktheu: Granit Zela
Dylan Thomas - S’mund të ikësh pa kthim në të bekuarën natë - Përktheu: Granit Zela
Robert Frost - Një mbrëmje me borë u ndala ndanë korijes - Përktheu: Granit Zela
William Carlos Williams - Kënga e të marrit - Përktheu: Granit Zela
Milan Kundera - Provincializmi në vendet e mëdha – Përktheu: Roland Gjoza
Janis Ricos - Vorbë e tymosur – Përktheu: Enela Allkushi
Patricia Highsmith - Heroina - Përktheu: Anila Balla

TË ZGJEDHUR
Flurans Ilia - Oazi i pambërrishëm - tregime
Flurans Ilia - Lojë e çuditshme - tregim
Granit Zela - Secili shkruan tregimin e vet
Virion Graçi - Sendet e të vdekurve - cikël poetik
Flogerta Krypi - Kur parajsa ka pamjen e një biblioteke…
Flogerta Krypi - Isha me ata të rrugës Pal, në rrugët e qeshura të Budapestit
Flogerta Krypi - Një vizitë në shtëpinë e vëllezërve Grim vendi ku lindën përrallat më të bukura në botë
Gazmend Bërlajolli - Fëllanzat
Nurie Emrullai - Nata u fut nëpër flokë t'njerëzve - poezi
Liljana Kristuli - 28. 5 Nëntor
Leon Lekaj - Shpirt i braktisur - fragment romani
Fatmir Minguli - Frika kishte lindur – fragment romani
Gentiana Kone - Kokërr rëre
Isa Maloku - Vaji i shkrimtarit - poezi
Kujtim Lapa - Ëndërr mashtruese
Arif Molliqi - Fshati me një refugjat - poezi
Bajram Sefaj - Frikë feste
Lindita Aliu – Tahiri - Princi i një mijë përrallave
Flavio Duka - Nuk ka as fillim e as fund

PLUS
Selvi Beçaj - Kalorës i fatit
Rabije Bytyçi - Dora e fortë jam unë
Mimoza Pulaj -Një e dashur e çuditshme

PERSONALITET
Besim Bokshi - Poezi nga librat poetikë: “Në Pritje” dhe “Hije Të Këputura”

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Harold Bloom - Përse të lexojmë?
Shaban Sinani - Shkrimtari për shkrimtarin para lexuesit tjetër
Salajdin Salihu - Danilo Kish: Dy të këqijat më të mëdha Nazizmi dhe Komunizmi
Sejdo Harka - Nobelisti Eugenio Montale: -Poezia është ftesë për të shpëtuar
Artan Gjyzel Hasani - Orët e prera të Çamërisë - - Shënime mbi romanin “Gurët e Vetmisë” të Enkel Demit, shkruar nën pseudonimin Tom Kuka
Maklena Nika - Ludics dhe enë komunikimi me poeten Vassiliki Rapti
Lindita Aliu – Tahiri - Pakuptimësia e lirisë së vonuar – Rreth permbledhjes “Kohe e Krisur” të poetit Xhevahir Spahiu

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2020
7 mai
LANGUE
SQ
Albanais
LONGUEUR
356
Pages
ÉDITIONS
Klubi i Poezisë
TAILLE
416,6
Ko

Plus de livres par Klubi i Poezisë

2021
2020
2020
2020
2020
2020

Autres livres de cette série

2020
2020
2020
2020
2020
2020