• 3,49 €

Description de l’éditeur

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 26.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 26.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Agim Baçi - Çfarë e pengoi pendimin e persekutorëve të regjimit komunist?

RETRO
Dialog i të Dëshpëruarit me Shpirtin e tij - Përktheu: Aleksandër Meksi

STUDIO
Bob Dylan - Vendi i humbur – Përktheu: Flurans Ilia
Josif Brodskij - Ligjërata e Nobelit– Përktheu: Agron Tufa

PERSONALITET
Libra të shkrimtarit Martin Camaj
Martin Camaj - Vrasja e poetit – poezi

IN MEMORIAM
Silke Liria Blumbach – tregime
Fahredin Gunga - Tri monologje me vetëveten – poezi

TË FTUAR

Franz Werfel - Njeriu s´shprehet dot- Përktheu: Anna Kove
Zbignjev Herbert - Raport nga qyteti i rrethuar– poezi - Përktheu: Agron Tufa
Jorge Luis Borges - Librat e mi – poezi - Përktheu: Ramadan Musliu
Dirk Walbrecker - Një shndërrim i mistershëm - Përktheu: Anrila Spahija
Luan Rama - Khalil Gibran - Poeti farëmbjellës - ese
Khalil Gibran - Bredharaku - Përktheu: Luan Rama
Jamal Ouariachi – Uria - fragment romani - Përktheu: Albana Shala
Salvatore Quasimodo - Dhe shpejt bie mbrëmja - Përktheu: Herald Gjura
Rabindranath Tagora - Fama e keqe - Përktheu: Bajram Karabolli
Gabriel García Márquez - Diçka shumë e rëndë ka për të ndodhur - Përktheu: Bajram Karabolli

TË ZGJEDHUR
Flurans Ilia - Rruga e Bob Dylan drejt çmimit Nobel në letërsi
Eden Babani - Protesila shpirtmadhi – poemë
Faruk Myrtaj - Në emër të atit dhe të birit… që s’isha unë – tregim
Riza Braholli Mborja - Rekuiem për lirinë - poezi
Avdush Canaj - Krisma shkronjash – poezi
Elviz Malaj - Do të doja të isha shqiptar - fragment - Përktheu: Beti Njuma
Ilir Paja - Lëkura erës – poezi
Alma Braja - Nuk është imi shiu – poezi
Afrim Maliqi - “Fëmijë i dhembjes” – poezi - Përgatiti: Fadil Halimi
Kristaq Turtulli - Himn për nënën – tregim
Luan Rama – Ftesa – tregim
Thomaidha Tanuçi – Hija - tregim
Agron Tufa – Tre tregime
Bashkim Saliasi - Pylli me lisa
Meri Lalaj - Burrat e murrmë – poezi
Uran Kostreci - A fal dot, Jezu ? – sonete
Ismet Tahiraj – Plisi
Lazer Stani - Shi japonez – tregim
Prend Ukaj - Lojë kapuçash
Pajtim Xhelo - Letër mikut tim
Bledar Koçi – Vëllai

PLUS
Albana Shala – Dashuria
Meri Bo - Një lot qëndron mbi sy

PERSONALITETI
Vepra të shkrimtarit Besnik Mustafaj
Besnik Mustafaj - Historia si një mushkë – novelë
Besnik Mustafaj - Zbulimi i burrit - poezi

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Natasha Lako - Naim Frashëri dhe Uollt Uitman
Rudolf Marku - Një ngjyrë me emërin dashuri
Gani Bytyçi - Vështrim mbi romanin Paranoja të Xhemal Ahmetit
Emil P. Asdurian - Mendime mbi librin Uria
Pirro Loli - Shtëpia ime prej deti...
J. F. Pelushi - Marceline Debordes - Valmore dhe lirizmi mistik

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2020
10 septembre
LANGUE
SQ
Albanais
LONGUEUR
318
Pages
ÉDITIONS
Klubi i Poezisë
TAILLE
391,3
Ko

Plus de livres par Klubi i Poezisë

Autres livres de cette série