• 3,49 €

Description de l’éditeur

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 29.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 29.

Autorët e publikimet të këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Rudolf Marku - Ekziston veç një kohë e vetme për krijimtarinë

RETRO
Pjetër Budi - I madhi zot qofsh lëvduom

STUDIO
Mario Vargas Llosa - Leximi i letërsisë së mirë - Përktheu: Granit Zela
Zija Çela - Ose përvelim, ose mashtrim...

PERSONALITETI
Botime të shkrimtares Mira Meksi
Mira Meksi - Vrasje në Venecia
Mira Meksi - Sabato dhe piktura

IN MEMORIAM
Jevrem Bërkoviq - Kur snajperisti serb shoqës teme ia vrau fëmijën n’gji – Përktheu: Vlora Konushevci
Boris Maruna - Letër Brahim Rugovës - Shqipëroi Halil Matoshi

TË FTUAR
Radoje Domanoviq – Prisi - Përktheu Mehmet Hoxha
Fernando Pessoa - “Poet do me thanë me u shti…” - Përktheu: Jozef Radi
Jozef Radi - Drojë e përjetshme prej Pessoas…
Gabriel Garsia Markes - Histori të humbura - Përktheu: Namik Dokle
Herman Bernstein – Ambasador i Amerikës në Shqipëri - poet dhe shkrimtar. - Përktheu: Mal Berisha
Gustav Meyrink - Pijavicat që shkatërrojnë kohën - Përktheu: Agron Tufa

TË ZGJEDHUR
Ramiz Gjini - Në këtë punë duhet të ketë gisht djalli – Tregim
Hamit Aliaj - Këmbanë e largët – Poezi
Luan Rama - Oratorio: Hije dhe tempuj nën qiellin e Çamërisë
Enela Allkushi - Heshtja shkruhet me ngjyrën e tetë – Poezi
Fatmir Sulejmani - Botë pa Diogjenë
Thanas Medi - Njeriu që gënjente vdekjen – Tregim
Sulejman Dida - A ka me dale vera sivjet – Poezi
Artan Gjyzel Hasani - E dashur milingone – Poezi
Eva Gjoni - Një letër për ty
Herald Gjura - Sytë e diellit – Poezi
Bajram Karabolli - Kush e vrau Balilin – Tregim
JF Pelushi - Një gjethe ra...- Poezi
Shkëlzen Halimi - Në zanafillë – Poezi
Bislim Ahmetaj - Unë i pashë dy njerëz duke u puthur në buzë
Hera Çuka - A lexoni poezi ? – Poezi
Artur Spanjolli - Keci i Danit – Tregim
Kimete Berisha - Kur ta shkruaj luftën – Poemë
Bit Gecaj – Rugova – Poezi
Andrea Petromilo - Tregim i papërsëritshëm
Alma Dema - Rronte dikur fjala - Poezi
Yzedin Hima - Të gjitha rrugët të çojnë në rrugë – Poezi
Ahmet Selmani - Të marrët e atdheut tim – Poezi
Agron Shele - Për ata që më pas do vijnë…! – Poezi
Pajtim Xhelo - Zambaku i Kaonisë – Tregim
Durim Çaça – Valse – Poezi

PERSONALITET
Veprat e shkrimtarit Bajazit Cahani
Bajazit Cahani - Varrin e kam në majën e Pashtrikut – Poezi

PLUS
Sadete Tërnava – Osmani - Fjalët s’ke pse i peshon tani – Poezi
Albina Pllumbi - Është verë në shpirtin tim – Poezi

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Florin Ardelean - Një letër nga kombi i fjetur (për veprën e Thanas Medit)
Sadik Bejko - Territoret e sunduesve në librin e Kadaresë
Besnik Mustafaj - Lidhur me vendin e heroit në bashkëkohësinë tonë - Për esenë e Rexhep Shahut “Bisedë e përfytyruar me Havzi Nelën
Enkel Demi / Tom Kuka - Faleminderit Akademia Kult
Mehmet Elezi - Kanuni dhe romani i Kadaresë, Prilli i thyer
Belfjore Qose - “Koncepti i tjetrit si përjashtim dhe si vetëpërjashtim tek “Odin Mondvalsen” i K. Trebeshinës.”
Shaban Sinani - Rreth librit të poetit Teodor Keko “Si breshka në shpinë mbaj një varr.”
Vaid Hyzoti - Përvuajtje dashurie - impresion nga vëllimi poetik "Dita e gjashtë" i Rexhep Shahut

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2021
23 mars
LANGUE
SQ
Albanais
LONGUEUR
307
Pages
ÉDITIONS
Klubi i Poezisë
TAILLE
410,4
Ko

Plus de livres par Klubi i Poezisë

Autres livres de cette série