• 3,99 €

Description de l’éditeur

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 3.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 3.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:
Izet Duraku - “Vox Clamantis In Deserto” - Platforma E Parë Publike Kundër Realizmit Socialist
Anton Pashku, Ali Podrimja, Eqrem Basha, Gani Bobi, Hysni Hoxha, Mensur Raifi, Samedin Mumxhiu - Vox Clamantis In Deserto
Qerim Ujkani - Populli I Di Të Gjitha
Skënder Buçpapaj - Populli E Di Kë Ka Cub Kë Hero
Agron Tufa - Mbijetesa E Poezisë
Ardian Kyçyku - Mitrush Kuteli, Ose Kulme Dhe Cepa Në Ilirinë E Poshtme
Pjetër Budi - Ajo Ditë
Jusuf Gërvalla - Fletë Testamenti
Mario Vargas Llosa - Diktatura Krijon Frikë Dhe Përbindësha
Ana Ahmatova - REQUIEM
Anton Pashku - Floçka
Shkelzen Zalli - Zonja Me Të Zeza
Taip Sulko - Shushurimë Yjesh
Luan Rama - Botticelli, Simonetta Dhe Mikel Maruli
Milazim Krasniqi - Rruga Drejt Rrënjëve Mund Të Fillojë Nga Dillani
Petrit Ruka - Odë Për Gruan
Agim Mato - Me Një Kostum Të Grisur Ëndrrash
Preç Zogaj - Më Duhet Një Nisje Tjetër
Jovan Nikollaidisi - La Convivenza A Dulcigno (Bashkëjetesa Në Ulqin)
Arjola Zadrima – Me Aromë Grueje
Elida Rusta - Sytë E Jeshilta
Majlindë Sinani Lulaj – Regëtimë
Manjola Brahaj – Sikur
Shqiponja Axhami - Kangë E Paknueme
Granit Zela - Porti I Vogël Francez
Ilir Kadia - Vdekja E Fshatit Të Bardhë
Liljana Kristuli - Omnia Vincit Amor
Luan Rama - Koha E Salamandrave
Miodrag Stanisavljević - Në Serbi Gjithçka Është Shtrembëruar
Mirjana Stefanović - Këngëtari Në Degëz
Azra - Bijë Bushtrash
Hristo Botev - Atdhetari
Arsen Dediq - Popuj Të Vegjël
Ana Bagriana - Me Sytë E Tu
Gabor Mandy - Një Copë Letër
Gabriela Melinesku - Terr Drite Jam
Kiki Dhimula - Lexoj Duar
Lale Myldyr - Në Perla
Salajdin Salihu - Predrag Matvejeviçi - Europiani I Fundit Iballkanit
Brikena Çama - Dhomëzat E Hadit Jepen Me Qira
Enela Allkushi - Si Të Ta Shpjegoj Atdheun, Bir?
Have Haliti-Elezaj – Synim
Jona Mero - Unë Jam Flatra Jote
Klarita Selmani - Këtë Mbrëmje
Agron Tufa - Një Hell i Ngadaltë
Ragip Sylaj - Letër Engjëllit Tim Mbrojtës
Dinos Kuobatis - Në Flakët E Izmirit
Jusuf Buxhovi - Koha E Vdekjes
Nasi Lera - Kishim Një Ëndërr
Miftar Spahija - Me Rastin E Vdekjes S’ Ernest Koliqit
Tahir Kolgjini - Qebésa, Mirë E Jo Fort Mirë, Qebésa, Keq E Jo Fort Keq!
Ilir Muharremi - Bob Dylan, Poet i Absurdit
Jin Qiao – Toleranca Fetare Te Shqiptarët Dhe Kinezët
Salajdin Salihu - Labirinti i Qetë
Dritëro Agolli - Kujdes Me Fjalën
Shaban Sinani - Dritëro Agolli Tezë Diplome Për Migjenin
Agim Baçi - Koha Brenda Nesh - Për Romanin “Kohë E Djegur” Të Thanas Medit
Bujar Balliu – “Ende S’kemi Ardhur” Të Qazim Muskës
Fatmir Terziu - “Qyteti I Të Marrëve” i Vaid Hyzotit
Sherif Selimi - Mbi Dy Përmbledhje Poetike

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2020
28 mars
LANGUE
SQ
Albanais
LONGUEUR
373
Pages
ÉDITIONS
Klubi i Poezisë
TAILLE
448,9
Ko

Plus de livres par Klubi i Poezisë

Autres livres de cette série