• 3,99 €

Description de l’éditeur

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 4.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 4.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

Umberto Eco - Fashizmi i përjetshëm
Xhevahir Spahiu - Poezi
Shaban Sinani - Josif Bageri i Rekës së Dibrës
Josif Bageri – Msoni guhen e vet
Halil Matoshi - Trilogjia për Jasharajt e Prekazit
Roland Gjoza: Prej kohësh kam një moskuptim me vendin tim
Afrim A. Rexhepi - Forma estetike
Sherif Selimi - Receptimi i Poetikës së Simbolizmit në Letersinë bashkëkohore
Mark Strand - Udhëzues për poetë aspirantë
Luan Rama - Poetja Laure Cambau, Dervishi dhe piktori Omer Kaleshi …
Laure Cambau – Poezi
Olga Sjedakova – Poezi
Michael D. Higgins - Profetët po qajnë
Grigor Jovani – Poezi - Çuni me trëndafil
Vaid Hyzoti – Poezi - Portret i pambaruar
Hans-Joachim Lanksch - Rose Ausländer, Një Zemër Mendimtare Që Këndon
Donald Barthelme - Pas Xhojsit
Anton Gojçaj – Poezi - Gjysma e botës
Kujtim Morina – Poezi
Andrej Nikolaidis – Fragment nga romani Bir
Granit Zela - Fragment nga romani Dëmi e Kobi
Ardita Jatru – Poezi - Kurvat e qytetit tim
Blerina Goce – Poezi - Vdekje të vockëla
Lida Lazaj – Poezi - Vetmi
Sabina Veizaj – Poezi – Kohë shtegtimesh
Suzana Zisi – Poezi - Gjysma ime
Besnik Mustafaj - Një histori e vogël me domate të kuqe
Faruk Myrtaj - Turmat e dimrit
Murat Aliaj - Mimoza
Qazim D. Shehu - Borxhi
Jorgos Themelis – Poezi - Askush se dëgjon shpirtin e tjetrit
Elif Shafak – Poezi - Sikur ta shihje veten tënde në ëndrrat e mia
Zvonko Karanović – Poezi - Kemi shkuar në ferr
Julian Barnes - Si ta rishikosh dorëshkrimin
Milazim Krasniqi - Në shtetin pa kujtesë
Ramadan Musliu - Patologjia e përditshmërisë
Adelina Dardha – Poezi - Kafja e shqiptarëve
Alma Basha – Poezi - Sonte
Anila Toto – Poezi - Meditoj
Fahrije Kllokoqi – Poezi – Dashuria ime
Ylldije Sulka – Poezi - Ti do të vish
Arif Molliqi - Udhëtimi 1956
Bajram Sefaj - Prozë urbane
Bujar Balliu - Sintaksë siluetash
Drita Lushi - Trëndafilat
Viron Kona - Rruga “Miss Durham”
Defrim Cani - Mjegullat e fjalës poetike
Mimoza Ahmeti - Zogaj në vibrimet e melankolisë
(Rreth librit “Ushtrimet e melankolisë”, të Preç Zogaj)
Preç Zogaj - Himnizimi i virtyteve në tregimet e Bahri Myftarit
Shefqet Dibrani - Romani “Dosja B” si dëshmi e konfliktit tonë të brendshëm
(Rreth romanit "Dosja B", të shkrimtarit Jusuf Buxhovi)
Vasil Vasili - Sikur flasim ballë për ballë
(Për tregimtarin Faruk Myrtaj)
Agim Baçi - Udhëtim me veten dhe fatin
(Shënime për romanin “Incognito” të Ardian Christian Kyçykut)
Klara Kodra - Një novelë filozofike: “Zjarr dhe zjarr” e Sazan Golikut
(Për novelën “Zjarr dhe zjarr” të Sazan Golikut)
Moikom Zeqo - Jeta, krishtërim pa Krisht
(poezia mbijetuese e Petrit Nikës)
Petrit Ruka - Gjithë bota në një kitarë
(Mbresa për librin “Pak Dhe Për Atdheun E Botës” të Bajrush Zekës)
Ymer Çiraku - Të gjallë dhe të vdekur
(Libër me poezi nga Ilirian Zhupa)
Reshat Sahitaj - Flori Bruqi kundër paragjykimeve të kritikëve letrarë
Prend Buzhala - Libri i ripërtëritjes së krijuesit nëpër kohë
(Për librin: "Jashtë eklipsit", vjersha dhe poema të Agim Mato)
Murat Gecaj - Profili i Revistës “Illz”, përmes tre numrave të parë të saj…

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2020
8 avril
LANGUE
SQ
Albanais
LONGUEUR
362
Pages
ÉDITIONS
Klubi i Poezisë
TAILLE
549,6
Ko

Plus de livres par Klubi i Poezisë

Autres livres de cette série