illz: Revistë Letrare e Tiranës - Nr. 9

    • 3,99 €
    • 3,99 €

Description de l’éditeur

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 9.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 9.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Agron Tufa - “Donkishotët” e "Realizmit Socialist"

RETRO
At Gjergj Fishta - Kanuni i Lekë Dukagjinit, Parathâne

STUDIO
Margaret Atwood - Nëntë fillime
Hibridizimi i kulturës prodhon çkombëtarizimin - Intervistë me shkrimtarin Teki Dërvishi

PERSONALITETI
Disa nga librat e Teki Dervishit
Teki Dërvishi – Fragment nga drama “Zhvarrimi” i Pjetër Bogdanit
Teki Dërvishi – Fragment nga romani “Palimpsest” i Dush Kusarit
Teki Dërvishi – Nga libri me poezi “Nimfa I”
Teki Dërvishi - Nga libri me poezi “Nimfa II”
Shaban Sinani – Zhvarrimi i Pjetër Bogdanit
Veli Karahoda - Kthimi i përjetshëm i Teki Dërvishit
Ramadan Musliu - Teki Dërvishi - artisti në rolin e demijurgut
Nehas Sopaj - Teki Dërvishi, figura letrare e shkrimtarit

IN MEMORIAM
Skënder Zogaj - Unë jam dëshmitari (Letër presidentit Ibrahim Rugova), poezi
Halil Matoshi - Çast poetik - Letër Brahim Rugovës (per datlindje), poezi
Eduard Frrokaj - Dardani i fundit me emrin Pjetër - (Ibrahim Rugovës), poezi
Patër Anton Harapi - T'a bajmë monumentin kombëtar: bashkimin e shqiptarve

TË FTUAR
Bryan Adams – A ke dashuruar ndonjëherë një grua; Çdo gjë që bëj e bëj për ty, tekst kënge
Lionel Richie – Hello, tekst kënge
Jon Bon Jovi – Gjithmonë, tekst kënge
Extreme – Më tepër se fjalë, tekst kënge
Dan Hill - Nganjëherë kur njëri tjetrin prekim, tekst kënge
Backstreet Boys - Mos luaj më me zemrën time, tekst kënge
Kemal Sajar – Poezi
Nikiforos Vrettakos – Poezi
Sherwood Anderson - Farërat, tregim

TË ZGJEDHUR
Skënder Buçpapaj – Cikël me poezi nga libri “Jubileu i shiut të çmendur”
Bashkim Shehu - Fragment nga romani “Loja, shembja e qiellit”
Virion Graçi – Fragment nga romani “ Hapa larg Venerës”
Sadik Bejko – Cikël me poezi nga libri “Këngë të Solomonit”
Sulejman Mato Cikël me poezi
Pjetër Arbnori – Shakaja, tregim
Xhevdet Bajraj – Cikël me poezi nga libri “Lëngu i trëndafilave”
Ton Zmali – Cikël me poezi
Sylejman Aliu – Rinjohjet, tregim
Bujar Balliu - Dhimbjes nuk i mjafton një trup, tregim

PLUS
Anila Kruti – poezi
Bardha Alimeta – poezi
Emi Krosi – poezi
Manushaqe Toromani – poezi

PERSONALITET
Jusuf Gërvalla – Cikël me poezi
Jusuf Gervalla – Abdylrrezakhalimi, tregim
Sazan Goliku - Jusuf Gërvalla – Poeti që mori bekimin e nënës

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Ibrahim Rugova - "Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit" ndër romanet tona më të mira
Izet Duraku - Olimp pa zota
Ali Podrimja - E ardhmja çfarë?
Anton Nikë Berisha - Rrjedha, pasurimi dhe ngritja e poezisë së Agim Gjakovës
Adil Olluri - Letërsia e post-independencës kosovare
Josif Papagjoni - Teki Dervishi - Udha drejt misterit të qenies ose identiteti i copëtuar
Behar Gjoka - Gora - Pasqyra ku projektohet bota
Dhimitri Pojanaku - Unë dhe të tjerët
Zyrafete Ramadani – Shala - Një përpjekje depërtuese brenda sistemit poetik
Xhahid Bushati - Jetë nga jeta e shkrimtarit Skënder Drini, triptik kujtimesh
Tonin Çobani - Miti pellazgo-ilir i Kadmit

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2020
14 avril
LANGUE
SQ
Albanais
LONGUEUR
375
Pages
ÉDITIONS
Klubi i Poezisë
TAILLE
446
Ko

Plus de livres par Klubi i Poezisë

2020
2022
2022
2022
2022
2022

Autres livres de cette série

2020
2020
2020
2020
2020
2020