• 7,49 €

Description de l’éditeur

Miten maailmankaikkeus on rakentunut?
Kunnianhimoinen katsaus todellisuuden rakenteeseen lähtökohtana energia, joka vaikuttaa kaikessa atomeista galakseihin ja perhosesta perunaan.
Monimutkaisuus esittelee fysiikan syvät periaatteet uudella tavalla ja sivuaa samalla myös filosofisia ongelmia. Mistä todellisuus on rakentunut? Entä miten luonnon pyörryttävä monimutkaisuus syntyy? Maailmanjärjestyksen perusta on energia ja sen virittämä maisema, joka sanelee aineen arkkitehtuurin ja näyttäytyy kaikkialla. Energia on sekä elävän että elottoman alku, keskikohta ja loppu. Monimutkaisuus on laaja ja kunnianhimoinen katsaus todellisuuden rakenteeseen nykytieteen valossa. Se antaa eväitä ja kysyy haastavia kysymyksiä fysiikan tarjoaman maailmankuvan ymmärtämiseksi, esittelee kuuluisien fyysikkojen elämäntyötä ja havainnollistaa luontoa kuvaavia teorioita muun muassa kaunokirjallisuuden lennokkailla esimerkeillä.
Kari Enqvist on palkittu kosmologian popularisoija ja tieteen lähettiläs, häikäisevä kirjoittaja ja itsensä likoon paneva ajattelija. Vaikeatkin asiat hän havainnollistaa sekä riemullisin, hilpein että piikikkäin sanankääntein.

GENRE
Science et nature
SORTIE
2010
1 juin
LANGUE
FI
Finnois
LONGUEUR
364
Pages
ÉDITEUR
WSOY
TAILLE
1.1
Mo

Plus de livres par Kari Enqvist