Security Regionalism Theory and Practice/Teori Ve Pratikte Guvenligin Bolgesellesmesi Security Regionalism Theory and Practice/Teori Ve Pratikte Guvenligin Bolgesellesmesi

Security Regionalism Theory and Practice/Teori Ve Pratikte Guvenligin Bolgesellesmesi

Uluslararasi Iliskiler / International Relations 2008, Summer, 5, 18

    • 2,99 €
    • 2,99 €

Description de l’éditeur

Giris: Kavramsallastirma ve Daha Onceki Tartismalar Bu bolumun amaci, "guvenlikte bolgesellesme" ya da guvenligin bolgesel boyutlarinin anlamini netlestirmektir. Kuresellesmeye bagh olarak ve Soguk Savas'in sona ermesi sonucunda dunya duzeni ulusal egemeligin otesine dogru hareket ediyor. Ulusal egemenlik sonrasi siyasi mantik da guvenlik sorunlarma cozumun uluslar-ustu yapilarda aranmasi gerektigini varsayiyor. Guvenligin kendisi, odakta sadece fiziksel guvenlige yonelik tehdit kalsa bile, giderek karmasik bir hal almaktadir. Olumcul tehditler toplumun farkli kesim ve seviyelerinden, hem ulusal hem de uluslararasi duzlemlerden gelebiliyor. Bolgesel barisi korumanin amaci da esasen yerel catismalarin yayilmasini engellemektir. Bunun sonucunda gerek kuresel gerekse bolgesel seviyede catisma yonetimi uluslararasi bir hale geliyor. Mevcut literature bakarsak, kuresellesme ve evrensellesmeye rakip bir yaklasim olarak gorulen bolgesel seviyenin onemi giderek artmaktadir. Bir zamanlar "ic isleri" olarak nitelenen ancak insan haklarmin ciddi anlamda ihlaline karsi yapilan mudahaleleri de iceren "karmasik insani olaganustu durumlar" belki de ulusal egemenlik sonrasi donemin en carpici ve tartismah yonudur. Giderek artan sayidaki mudahalelerin buyuk kismi cok tarafli degil bolgesel niteliktedir. Bu makale durumun neden boyle oldugunu aciklamaya calismaktadir. Giris bolumunde ilk olarak bazi temel kavramlar tanimlanacak ve bolgesellik ile guvenlik uzerine yapilmis daha onceki tartismalar kisaca ozetlenecektir. Guvenlik kavrami ile ilgili olarak, bu eserin genel girisi zaten kavrami bir baglama yerlestirdi. Buradaki analiz icin onemli olan nokta, devlet-ici catismalarin artan onemi ve ulusal krizlerin bolgesel guvenligi etkileyerek, ulusal ile uluslararasi arasindaki geleneksel ayrimin onemini nasil azalttigidir. Bu yuzden insan haklari ve diger ic guvenlik meseleleri, uluslararasi iliskiler icin onemli guvenlik sorunlari olarak ele alinmaktadir. (1)

GENRE
Politique et actualité
SORTIE
2008
22 juin
LANGUE
EN
Anglais
LONGUEUR
26
Pages
ÉDITIONS
International Relations Council of Turkey
TAILLE
109,7
Ko

Plus de livres par Uluslararasi Iliskiler / International Relations

European Energy Supply Security and Turkey: Oil, Natural Gas and Integration/Avrupa'nin Enerji Arz Guvenliginde Turkiye: Petrol, Dogal Gaz Ve Entegrasyon / (Report) European Energy Supply Security and Turkey: Oil, Natural Gas and Integration/Avrupa'nin Enerji Arz Guvenliginde Turkiye: Petrol, Dogal Gaz Ve Entegrasyon / (Report)
2009
Hegel, World History and International Relations As Part of the Struggle for Freedom/Hegel, Dunya Tarihi Ve Ozgurluk Mucadelesi Olarak Uluslararasi Iliskiler (Georg Wilhelm Friedrich Hegel) (Critical Essay) Hegel, World History and International Relations As Part of the Struggle for Freedom/Hegel, Dunya Tarihi Ve Ozgurluk Mucadelesi Olarak Uluslararasi Iliskiler (Georg Wilhelm Friedrich Hegel) (Critical Essay)
2009
Special Territories in European Union and North Cyprus: A Sui Generis Relationship Under Community Law/Avrupa Birligi'nde Ozel Bolgeler Ve Kuzey Kibris: Topluluk Hukuku'nda Sui Generis Bir Iliski (Report) Special Territories in European Union and North Cyprus: A Sui Generis Relationship Under Community Law/Avrupa Birligi'nde Ozel Bolgeler Ve Kuzey Kibris: Topluluk Hukuku'nda Sui Generis Bir Iliski (Report)
2009
A Poststructuralist Aproach to Eu-Turkey Relations: Foreign Policy and Discourse Analysis in the Case of Germany/Avrupa Birligi-Turkiye Iliskilerine Postyapisalci Yaklasim: Almanya Orneginde Dis Politika Ve Soylem Analizi (Report) A Poststructuralist Aproach to Eu-Turkey Relations: Foreign Policy and Discourse Analysis in the Case of Germany/Avrupa Birligi-Turkiye Iliskilerine Postyapisalci Yaklasim: Almanya Orneginde Dis Politika Ve Soylem Analizi (Report)
2011
Sovereignty As Responsibility, Responsibility to Protect and International Order: On Responsibility, Communal Crime Prevention and International Law/Yukumluluk Olarak Egemenlik, Koruma Sorumlulugu Ve Uluslararasi Duzen: Yukumluluk, Toplumsal Suclari Onleme Ve Uluslararasi Hukuk Uzerine (Report) Sovereignty As Responsibility, Responsibility to Protect and International Order: On Responsibility, Communal Crime Prevention and International Law/Yukumluluk Olarak Egemenlik, Koruma Sorumlulugu Ve Uluslararasi Duzen: Yukumluluk, Toplumsal Suclari Onleme Ve Uluslararasi Hukuk Uzerine (Report)
2011
The Original Theory Potential of International Relations Discipline in Turkey: Is It Possible to Develop Anatolian School?/Turkiye Uluslararasi Iliskiler Disiplininde Ozgun Kuram Potansiyeli: Anadolu Ekolunu Olusturmak Mumkun Mu?(Report) The Original Theory Potential of International Relations Discipline in Turkey: Is It Possible to Develop Anatolian School?/Turkiye Uluslararasi Iliskiler Disiplininde Ozgun Kuram Potansiyeli: Anadolu Ekolunu Olusturmak Mumkun Mu?(Report)
2008