Seringenmeisjes

het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt

    • 9,99 €
    • 9,99 €

Description de l’éditeur

De bestsellerroman Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly is het verhaal van drie verschillende vrouwen, wiens levens stuk voor stuk voorgoed veranderen op het moment dat Hitler Polen binnenvalt.


Martha Hall Kelly schreef met Seringenmeisjes een meeslepende en aangrijpende debuutroman over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen. Het boek is het eerste deel in de Woolsey-Ferriday Trilogie.

1939. Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. De Amerikaanse Caroline Ferriday iheeft in New York de handen vol aan haar werk op het Franse consulaat – de oorlogsdreiging neemt met de dag toe. In Polen sluit de jonge Kasia zich aan bij het verzet. Eén misstap kan verregaande gevolgen hebben, zoals Kasia ondervindt, want ze wordt al snel opgepakt. Ze belandt samen met haar zus en moeder in Ravensbrück, bij de ambitieuze arts Herta Oberheuser, die tegen wil en dank uitmaakt van het kampregime.

Er wordt wel gezegd dat seringen alleen bloeien na een strenge winter. Dat geldt zeker voor de jonge Kasia, die ondanks alle ontberingen Ravensbrück overleeft en na de oorlog in contact komt met Caroline, die haar verder wil helpen.

Seringenmeisjes is een meeslepende roman gebaseerd op ware gebeurtenissen, over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen.

'Deze indrukwekkende roman zal zonder twijfel lezers aanspreken die genoten hebben van Als je het licht niet kunt zien.' – Library Journal

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2017
8 mai
LANGUE
NL
Néerlandais
LONGUEUR
456
Pages
ÉDITIONS
AmboAnthos
TAILLE
1,7
Mo

Plus de livres par Martha Hall Kelly

2018
2022
2019
2021
2020
2016

D’autres ont aussi acheté

2020
2020
2020
2021
2018
2021

Autres livres de cette série

2019
2021