• 0,99 €

Description de l’éditeur

Novellen är inspirerad av Gustave Courbets berömda tavla Världens ursprung som finns på Musée d’Orsay i Paris och vars okända modell har varit mycket omtalad. Det var först 2018 som den 152 år gamla gåtan fick sin lösning: den berömda "interiören" tillhörde Constance Quéniaux, som var kurtisan och före detta dansös på Parisoperan.
Constance är tillbaka i Paris och njuter av livet med alla sina älskare, bland annat Auguste Rodin som är lika skicklig på intima smekningar som på att forma lera.
Khalil ber henne som en sista tjänst att posera för ett nakenporträtt. Hon accepterar. Men konstnären är ingen mindre än den nästan brutalt manlige Gustave Courbet.Louise Manook är en fransk författare som länge har arbetat inom dokumentärgenren. Ett avgörande möte i Timbuktu med migranter på väg till Europa fick henne att byta till fiktion för att berätta deras historia. Hon skrev därefter flera filmmanus som alltid strävade efter att vara de mänskliga känslorna så nära som möjligt. Skrivandet av erotiska noveller är en del av samma process: att resa för att möta platser, epoker och karaktärer för att berätta om dem mer exakt och intimt.

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2021
16 février
LANGUE
SV
Suédois
LONGUEUR
15
Pages
ÉDITEUR
Saga Egmont Swedish
TAILLE
289.5
Ko

Plus de livres par Louise Manook