Publisher Description

Новелите и разказите в този сборник:

 НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД е новела за група пътешественици във времето, които се впускат в поредица от рисковани начинания. Докато част от групата се поддава на изкушението да преобрази собственото си минало, на друга част ще се наложи да прави тъкмо обратното – тя ще трябва да попречи на авантюристи от бъдещето да променят европейската история.

 МИСИЯ: НЕИЗВЕСТНА. Ако ви поставят задача да следвате сляпо една цел, за която имате само смътна представа, но са ви казали, че от нея зависи съдбата на човечеството, ще я приемете ли? Ожесточеният сблъсък между Завръщенците и Последователите на Мисията ще достигне своята кулминация и ще доведе до разплитането на загадката.

 ЗАБАВЛЕНИЕТО НА ШУТА. ФБР и местната градска управа се сблъскват с почти невъзможната задача да неутрализират развилняло се божество със странни представи за развлечение. Щипката хумор в този на пръв поглед познат сюжет – за клоуна-злодей, тероризиращ града – ще осигури вашето забавление.

 ПРАХ. Примирието след последната война е нестабилно, но е единствената надежда човечеството да затвори поредната кървава страница от историята си. Някой, обаче, ще обърка сметките на хората. Един нов и непредвиден враг.

 ВРАТА.  Невзрачното градче Горкет крие своя тайна. Случайно замръкнал в градчето пътник ще я узнае, но ще плати висока цена.

 ПИАНОТО. Кратко фентъзи за това докъде се простират мечтите.

 ДОПЪЛНИТЕЛНА КЛАУЗА. На прага на следващото столетие, ваканциите вече не са това, което хората са свикнали да си представят. Състезанията по оцеляване са се превърнали в начин за справяне с индивидуалните и обществени проблеми. Това е нов свят, с нов морал, в който Скот Бросар се чувства в свои води.

 СТ РАХ. Сара Ингелберт е ученичка, на която предстои завършване и абитуриентски бал. Животът й се променя в неочаквана посока, след като се влюбва в по-възрастен от нея мъж, с когото сключва облог. Сбъдва се древно пророчество, записано в най-старата книга на земята. Но залогът не е само личната съдба на Сара. Последствията от връзката между ученичката и мистериозния мъж ще стигнат чак до Апокалипсиса.

Жанр: научна фантастика и фентъзи

Ключови думи: фентъзи и фантастика българска книга научна апокалипсис постапокалипсис страх разказ книги антиутопия във пътуване времето в за bulgarian science fiction language books book apocalyptic apocalypse sci fi in for and fantasy с na balgarski knigi fantástico fantascienza bulgaro sci-fi Ciencia ficción science-fiction bulgarski и Bücher Bulgarisch en bulgare búlgaro livres libros.                                     

GENRE
Sci-Fi & Fantasy
RELEASED
2020
January 27
LANGUAGE
EN
English
LENGTH
362
Pages
PUBLISHER
Пламен Лапарев
SIZE
1.2
MB

More Books by Престън К. де Лаура