A kegyelem ára

    • £7.49
    • £7.49

Publisher Description

Az 1980-as évek végén Bryan Stevenson, a fiatal, Harvardon végzett ügyvéd Alabama államba, a halálra ítéltek földjére utazik, ahol a legmagasabb az egy fõre esõ halálbüntetések száma egész Amerikában. Hamar rájön, hogy a halálsorokat megtöltõ elítéltek között rengeteg a szegény fekete, akiknek esélyük sem volt a tisztességes tárgyalásra és a jómódú embereknek kijáró jogi segítségre. Hiába telt el több évtized, Alabamában alig változott valami a faji egyenlõtlenség témáját megörökítõ klasszikus regény, a Ne bántsátok a feketerigót! óta. Az ügyvéd megismeri az egy fehér lány megölése miatt a halálsoron ülõ Walter McMilliant, akit döbbenetére egyetlen, meglehetõsen zavaros tanúvallomás alapján ítéltek el alig másfél napos tárgyalás után. Az alibivel rendelkezõ és büntetlen elõéletû fekete férfinak egyetlen bûne van: korábban egy fehér nõvel folytatott viszonyt. A fiatal ügyvéd perújrafelvételt akar, de akármerre fordul, sziklaszilárd falakba ütközik. Õt azonban nem lehet eltántorítani.
Az igaz történetet feldolgozó A kegyelem ára megmutatja, milyen elõítéletek torzítják el máig az igazságszolgáltatás rendszerét, és hogy a törvény elõtti egyenlõség jogára a világ leggazdagabb országában is születni kell. A könyvbõl 2019-ben nagy sikerû film készült azonos címmel.
„Épp annyira mélyen megindító mû, mint a Ne bántsátok a feketerigót! Perzselõ vádirat az amerikai igazságszolgáltatás ellen, és felemelõ hitvallás a védtelenekért vívott harcban rejlõ megváltásról.”
(The New York Review of Books)

GENRE
Biography
RELEASED
2021
10 November
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
368
Pages
PUBLISHER
Alexandra Kiadó
SIZE
1.8
MB

More Books by Bryan Stevenson

2014
2020
2019
2018
2018