• £10.99

Publisher Description

Det mektige historieverket Atlanterhavet tar deg med på en fascinerende biografisk oppdagelsesreise fra oseanets opprinnelse for 370 millioner år siden og frem til i dag. Med en blanding av historie og anekdoter, vitenskap og formidlingskunst gir Simon Winchester oss beretningen om det storslåtte Atlanterhavet – og om utviklingen av de kulturer og samfunn som har befolket dets kyster. 

Inntil for tusen år siden hadde få mennesker våget seg ut på Atlanterhavet, eller forestilt seg muligheten for å krysse det. Men straks de første modige sjøfolkene – vikinger, irer, kinesere, portugisere og spanjoler – hadde nådd de fjerne kystene, ble Atlanteren bindeleddet mellom Amerika i vest og Europa og Afrika i øst, og næringsgrunnlaget for millioner av mennesker langs titusener av kilometer med kystlinje. 

Atlanterhavet har utfordret oppdagere, vitenskapsmenn og erobrere i århundrer. Poeter og herskere, eventyrere og sjørøvere, fiskere og forretningsfolk – alle har de hatt et forhold til det enorme blågrønne havet. Simon Winchester skildrer dette intime forholdet med en litterær spenst og en fortellerglede som bringer Atlanteren til live i en episk beretning om grunnlaget for hele den vestlige sivilisasjon.

GENRE
History
RELEASED
2011
September 16
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
351
Pages
PUBLISHER
Font forlag as
SIZE
6.8
MB

More Books by Simon Winchester