Confruntand revolutia. Burke si inventarea conservatorismului Confruntand revolutia. Burke si inventarea conservatorismului

Confruntand revolutia. Burke si inventarea conservatorismului

    • £2.49
    • £2.49

Publisher Description

Cartea lui Ioan Stanomir este o incursiune in istoria constituirii conservatorismului anglo-saxon ca doctrina. Pornind de la critica Revolutiei Franceze ca fenomen radical, filosoful englez Edmund Burke construieste in lucrarea Reflectii asupra Revolutiei din Franta un sistem al organizarii sociale care valorifica transformarea lenta a societatii, respectand personalitatea si individualitatea fiecarui om. Ioan Stanomir prezinta ideile lui Burke si pledeaza in consecinta pentru respingerea violentei ca agent al istoriei si construirea unei lumi a moderatiei si respectului de sine drept premise ale intelegerii intre oameni.

Ioan Stanomir este profesor universitar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. A studiat dreptul si literele si este doctor in drept al aceleiasi universitati. Printre volumele publicate, se numara: A fi conservator. Antologie, comentarii si bibliografie (coautor, alaturi de Laurentiu Vlad), 2002; Nasterea Constitutiei. Limbaj si drept in Principate pana la 1866, 2004; Constiinta conservatoare. Preliminarii la un profil intelectual, 2004; O lume disparuta. Patru istorii personale, urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici (coautor, alaturi de Paul Cernat, Angelo Mitchievici si Ion Manolescu), 2004; Explorari in comunismul romanesc (coautor, alaturi de Paul Cernat, Angelo Mitchievici si Ion Manolescu) volumul I, 2004, volumul al II-lea, 2005, volumul al III-lea, 2008; Libertate, lege si drept. O istorie a constitutionalismului romanesc, 2005; In jurul Constitutiei. Practica politica si arhitectura legala, 2006. De acelasi autor, la Curtea Veche Publishing au mai aparut: Spiritul conservator. De la Barbu Catargiu la Nicolae Iorga, 2008; Despre sunete si memorie, 2009; Apararea libertatii (1938-1947), 2010.

GENRE
Professional & Technical
RELEASED
2013
31 July
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
75
Pages
PUBLISHER
Curtea Veche
SIZE
584
KB

More Books by Ioan Stanomir

Mama Mama
2023
Sfinxul rus. Idei, identităţi și obsesii Sfinxul rus. Idei, identităţi și obsesii
2016
R.S.R. Lectia de invatamant politic R.S.R. Lectia de invatamant politic
2021
La Centenar La Centenar
2018
Asteptand revolutia. Pasoptismul si vocile sale Asteptand revolutia. Pasoptismul si vocile sale
2019
Despre sunete si memorie. Fragmente de istoria ideilor Despre sunete si memorie. Fragmente de istoria ideilor
2016