Dumnezeu si mecanica cuantica: Este lumea materiala cu adevarat reala? Este intregul Univers doar o „simulare” intr-un super-calculator‪?‬

Publisher Description

Descoperirile mecanicii cuantice descriu o lumea aparent ireală, în care particulele elementare par să se comporte diferit atunci când sunt „observate”; de asemenea, spune mecanica cuantică, acele particule (și chiar obiectele macroscopice, se spune) par să fie capabile de a fi în mai multe stări incompatibile în același timp, până când sunt „observate”. Și după unii oameni de știință (precum John von Neumann, de exemplu), o astfel de „observație” trebuie să fie făcută de către o ființă umană conștientă.

Deci ar putea fi posibil de argumentat în mod științific că lumea noastră materială pare să fie artificială, și că legile ei par să fie atente la ceea ce facem noi, oamenii; dar poate știința să ofere vreo informație despre un lucru mult mai important, și anume despre identitatea Creatorului nostru? Suntem supravegheați de către un Dumnezeu iubitor, sau de către un super-extraterestru indiferent?

GENRE
Religion & Spirituality
RELEASED
2018
14 April
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
95
Pages
PUBLISHER
Bogdan-John Vasiliu
SIZE
1.7
MB

More Books by Bogdan-John Vasiliu

Customers Also Bought

2014
2016
2016
2012
2015
2020