Eat That Frog Eat That Frog

Eat That Frog

-Edisi Bahasa Melayu

    • £1.99
    • £1.99

Publisher Description

Begitu banyak yang perlu dilakukan dalam waktu yang begitu singkat. "Eat That Frog" adalah teknik terhebat bagi membunuh kemalasan dan membereskan lebih banyak kerja dalam masa yang singkat.

"Sekiranya kamu perlu makan seekor katak pada setiap pagi, kamu perlu bersyukur kerana itulah perkara terburuk yang mungkin berlaku pada hari itu." - Mark Twain - 

Peraturan pertama memakan katak: Sekiranya kita perlu makan dua ekor katak, makanlah yang paling hodoh dahulu. Bermaksud apabila kita mempunyai dua tugas penting, mulakan dengan tugas yang paling besar, paling penting dan paling susah dahulu. Disiplinkan diri kita bagi memulakan tugas itu serta-merta. Siapkan tugas it terlebih dahulu sebelum memulakan tugas yang lain.

Peraturan kedua memakan katak: Sekiranya kita perlu makan seekor katak hidp-hidup, makanlah dengan segera. Tiada gunanya sekadar duduk dan merenung katak itu lama-lama. Bermaksud, selesaikan tugas yang paling penting pada setiap pagi. Itulah kunci kepada prestasi terhebat dan produktiviti tertinggi. Jadikan 'makan katak' sebagai rutin harian sebelum melakukan perkara lain. Jangan berfikir panjang untuk 'makan katak' dan jangan bertangguh melakukan tugas yang penting.

Katak adalah simbolik kepada tugas yang terbesar dan terpenting. Tugas ini memberikan impak positif yang terbesar dalam hidup kita. Namun, tugas ini selalunya dilengah-lengahkan dan kita tidak teruja mahu menyelesaikannya.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2012
21 December
LANGUAGE
MS
Malay
LENGTH
144
Pages
PUBLISHER
PTS Professional Publishing Sdn Bhd
SIZE
417.2
KB

More Books by Brian Tracy

Eat That Frog! Eat That Frog!
2016
The Psychology of Selling The Psychology of Selling
2006
Goals! Goals!
2010
Kiss That Frog! Kiss That Frog!
2012
The Power of Self-Confidence The Power of Self-Confidence
2012
How to Build Up Your Child Instead of Repairing Your Teenager How to Build Up Your Child Instead of Repairing Your Teenager
2014