Till min dotter

En kort historik över världsekonomin

    • £17.99
    • £17.99

Publisher Description

Varför är världen så ojämlik? Den till synes enkla frågan ställdes av stjärnekonomen Yanis Varoufakis dotter. Som svar skrev han en bok i vilken han lättillgängligt och rakt på sak förklarar hur ekonomi fungerar och formar vår värld.

Han beskriver det historiska ursprunget till ojämlikhet mellan och inom stater och besvarar frågor som: När blev vinsten alltings högsta mål? Varför kan rikedom aldrig existera utan skuldsättning? Vad ligger bakom ekonomiska kriser? Och varför är ekonomers teorier en del av problemen, istället för en del av lösningen?

Genom att använda exempel ur sitt eget liv och ur kända myter och populärkultur, från Oidipus och Faust till Frankenstein och The Matrix, förklarar Varoufakis på ett underhållande och engagerande sätt varför ekonomi är vår tids viktigaste drama.

Till min dotter en kort historik över världsekonomin har legat på Sunday Times bästsäljarlista och är såld till över 30 länder.

"Ytterst tillgänglig, djupt mänsklig och uppseendeväckande originell ett kraftfullt demokratiskt verktyg i exakt rätt tid."
NAOMI KLEIN

"Varoufakis förklarar ekonomi på ett språk som alla kan förstå."
THE GUARDIAN

GENRE
Non-Fiction
RELEASED
2021
10 March
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
190
Pages
PUBLISHER
Ordfront
SIZE
683.8
KB

More Books by Yanis Varoufakis

2017
2019
2016
2020
2002
2012