• 8,49 €

Publisher Description

Otte morddomme. Plus 25 tilståelser, han aldrig blev dømt for. Sådan så virkeligheden ud for svenske Thomas Quick, der fyldte alt i de svenske medier sidst i 1990erne. En større morder, sexforbryder og tilmed kannibal havde Sverige aldrig oplevet. Bortset fra at det slet ikke var sandt. Historien om den falske seriemorder Thomas Quick er historien om Skandinaviens største justitsmord.


I foråret rejser journalisten Hannes Råstam til det psykiatriske hospital i Sæter for at besøge den mand, som er kendt som 'Sveriges værste seriemorder'. Mødet bliver skelsættende for begge parter, for efter besøget beslutter Hannes Råstam sig for at vende hvert et papir i sagen. Han gransker forhørsudskrifter og gennemgår Sture Bergwalls, som er Thomas Quicks fødenavn, egne udtalelser. Han læser dommene og ser de rekonstruktioner, der er lavet af mordene. Han får også adgang til hidtil ukendt materiale i sagen inklusive journaler fra Sæter, hvor Quick/Bergwall er indlagt, samt politifolkenes noter og mørklagte politirapporter. Ved møjsommeligt at samle det puslespil, som historien om Thomas Quick-sagen er, viser Råstam, hvordan Sveriges værste seriemorder blev konstrueret og skabt i offentligheden.


Den Falske Seriemorder er en faktuel thriller om et mærkeligt menneske og en tragisk retsskandale. Hannes Råstam søger svar på det store spørgsmål om, hvordan domstolene kunne dømme Quick for otte mord, han ikke havde begået. Og lade de rigtige mordere gå fri. Den Falske Seriemorder er en rasende spændende historie fra virkelighedens verden og et kulegravende opgør med det svenske retsvæsen.

GENRE
Non-Fiction
RELEASED
2015
7 September
LANGUAGE
DA
Danish
LENGTH
390
Pages
PUBLISHER
Informations Forlag
SIZE
1.6
MB

More Books by Hannes Råstam