• 14,99 €

Publisher Description

"Hyvin aikaisin Stalinista jo hehkui outoa sairaalloista vetovoimaa" - Helsingin Sanomat.

Kuinka nuoresta georgialaisesta Josif Vissarionovitš Džugašvilista tuli Stalin, miljoonien ihmisten kohtalosta päättänyt julma diktaattori?

Nuori Stalin osoitti sananmukaisesti rikollisen lahjakkuutensa jo varhain. Hän jätti taakseen liudan aviottomia lapsia ja petettyjä naisia, matkusti eri puolilla Eurooppaa aina Tampereelta Pariisiin tapaamassa muita vallankumouksellisia, runoili ja otti innokkaana osaa kidnappauksiin, ryöstöihin, tuhopolttoihin ja murhiin.

Stalin viihtyi roolissaan pankkiryöstöjen takapiruna ja poliittisten attentaattien mestarina, joka useimmiten jätti – tai määräsi – likaisen työn muiden tehtäväksi. Kykyjensä turvin nuori Stalin osasi manipuloida kumppaneitaan ja kunnostautui bolševikkien keskuudessa taitavana organisaattorina.

Röyhkeän poliittisen gangsterismin taitajana Stalin saavutti myös Leninin luottamuksen. Tuleva diktaattori oli häikäilemätön ja raakuudessaan täydellisen tunteeton jo ennen vallankumouksen vuosia, ja vallankahvaan päästyään Stalin ei epäröinyt käyttää keinojaan myös poliittisiin vastustajiinsa.

Palkitun brittihistorioitsija Simon Sebag Montefioren teokset ovat olleet maailmanlaajuisia arvostelu- ja myyntimenestyksiä. Niitä on käännetty yli 45 kielelle. Montefiore tunnetaan paitsi perusteellisesta tutkimustyöstään myös lentävästä kynästään ja otteessaan pitävästä tekstistään. Antony Beevor onkin verrannut esimerkiksi Montefioren Romanovit-teosta Game of Thronesiin - jälkimmäisen tappioksi.

Nuori Stalin palkittiin muun muassa Costa Biography Award (Iso-Britannia), LA Times Book Prize for Biography (Yhdysvallat), Le Grand Prix de la Biographie Politique (Ranska) sekä Kreisky (Itävalta) -palkinnolla.

GENRE
History
RELEASED
2021
17 June
LANGUAGE
FI
Finnish
LENGTH
570
Pages
PUBLISHER
WSOY
SIZE
11.5
MB

More Books by Simon Sebag Montefiore