• 6,99 €

Publisher Description

„Partea a I-a” va conţine conform CUPRINS-ului :
Capitolul.1, intitulat „Literatură şi Arte”, conţinând 30 de poezii şi echivalentul a 67 de pagini, în format A4.

Capitolul.II, intitulat Poezie Patriotică, Social-Politică şi Istorică, conţinând 78 de poezii şi echivalentul a 189 pagini, în format A4.

Deci în total lectorul va putea savura lectura unei poezii de calitate, conţinută în 168 de poezii şi echivalentul a 256 de pagini, în format A4.
Desigur, în Capitolul.1, poetul îşi exprimă punctul său de vedere cu privire la literatură, la operele scrise, ce nu pot avea valoare şi nu pot fi viabile în timp,dacă nu există „Geniul literar, Inspiraţia şi talentul” şi atunci poetul depune în faţa citito-rului jude „Poemul jurământului literar”. De asemenea el, „Poetul filozof” se adre- sează cititorului cu privire la ce este „Literatura” şi „ Cum să scrii o poezie”.
În acelaşi timp invită pe „Criticul literar” într-un poem, să facă o critică corectă şi se năpusteşte cu enervare, în mod critic şi satiric asupra acelora care sunt mânaţi de alte interese sau sunt insuficient educaţi ca să se abţină de la astfel de păcate în poezia „Un poet mâncat de sfinţi !”
De asemenea nu este de acord cu invidia unora şi în special a colegilor de breaslă care în diferite ocazii fac o critică strâmbă unora sau unuia pe care-l simt superior într-o competiţie aşa cum se poate vedea din lecturarea poeziei „Întrecere literară”.
Poetul are şi dorinţe testamentare, care apar în poezii ca „De-o fi să mor ! Aş vrea-n mormânt cu Eminescu !, Ultima dorinţă, Statuie pentru Ştefania Trifu Popescu” şi „Perechea poetului.”
Admiraţia sa pentru persoane legate de literatură şi dispărute din viaţă apare în poezii ca „La mormântul poetului Adrian Păunescu” şi „Iulia Haşdău.”
În ceea ce priveşte poeziile sale legate de arte, amintim „Discordie arhitec- turală”, în care este vorba de concurenţa dintre nou şi vechi, respectiv dintre cuburile de beton sau a blocurilor şi clădirilor înalte, care apar astăzi ca ciupercile după ploaie pe lângă vechile lăcaşuri de cultură şi spirit, cum ar fi bisericile, care sunt umbrite de înălţimea cuburilor, dar rămân totuşi mândre datorită valorilor istorice, culturale şi arhitecturale pe care le reprezintă. Cu acesată situaţie ne confruntăm astăzi în întregul mapamond, care a decis să le includă pe lista monumentelor UNESCO , obiective care trebuiesc recondiţionate şi ocrotite.
Capitolul.2 este de fapt un volum de poezie patriotică, social-politică şi istorică.
Sunt abordate aici tematici privind revoluţia românească din decembrie 1989, în poezii ca „Drumul oaselor şi revoluţia furată, Prezidenţialele din România postrevo- luţionară, Cimitirul de eroi”

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2014
February 20
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
281
Pages
PUBLISHER
Leichmann Weifert Publishing
SIZE
1.3
MB

More Books by Stefan Marinescu-Ratesti