• 6,49 €

Publisher Description

Romani Zorba përbën një nga veprat më të njohura të shkrimtarit dhe kualifikohet ndër 100 librat më të mirë të të gjitha kohërave të letërsisë botërore, sipas Qendrës Norvegjeze të Librit (2002). Zorba është tërësimi i figurës së grekut tipik bashkëkohor, real, jetësor, simbol i njeriut të vetvetishëm që mishëron mendësinë popullore greke.

Zorba, si njeri praktik, i pandikuar nga librat, leximet dhe skemat filozofike, përpiqet që t’i dëshmojë shkrimtarit, përmes një dialogu bashkëkohor platonik, se përgjigjet që mundojnë çdo intelektual nuk gjenden tek ndërlikimet logjike dhe deduksionet e pashpjegueshme, por në praktikën e përditshme të jetës; mjafton që ai të jetojë çdo çast me pasion si të jetë dita e fundit e jetës së tij dhe të punojë po me pasion, sikur nuk do të vdesë kurrë.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2016
September 28
LANGUAGE
SQ
Albanian
LENGTH
322
Pages
PUBLISHER
Literatus
SIZE
864.3
KB

More Books by Nikos Kazantzakis