illz: Revistë Letrare e Tiranës - Nr. 11

    • HUF1,590.00
    • HUF1,590.00

Publisher Description

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 11.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 11.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Granit Zela: Misioni i parë një organi kulture

RETRO
Leonard De Martini: Urdhnimat e Tenzot

STUDIO
Jonathan Franzen: Marrëzia e shkrimtarit – Përktheu Granit Zela
Joan Didion: Përse shkruaj unë? - Përktheu: Erla Velaj

PERSONALITETI
Seyed Ahmad Hossein Alast: Imagjinata në përcaktim
Shaban Sinani: Tretja filozofike në poezinë e Naimit
Naim Frashëri: Ëndërrime
Naim Frashëri: Fletore e Bektashinjet
Naim Frashëri: Qerbelaja

IN MEMORIAM
Hida Halimi: M’u thaftë dora Prishtinë
Bebi Bramo: Mot nuk do t’ju rrëfej më asgjë

TË FTUAR
Abdullah Sidran: Një koncept i kahershëm - Përktheu Ben Andoni
Janis Ricos: Detyrimi i poetëve – Shqipëroi Enela Allkushi
Sait Faik Abasiyanik: Tani është koha për dashuri – Shqipëroi Rozana Belli
Ali Esfandiyāri (Nima Yūshij): Drita e Hënës -
Parvin E’tesāmi: I piri dhe inspektori -
Mohammad Hossein Behjat Tabrizi (Shahryār): Heydar Baba
Mohammad Hasan Mo’ayyeri (Rahi): Dreri– I përktheu Kujtim Morina
Octavian Paler: Parajsa u zbulua në një shpellë - Përktheu Eda Merepeza
Katherine Mansfield: Vajza - Përktheu: Alma Vladi
Osip Mandelshtam: Për burrninë zâmadhe të shekujve – Përktheu Agron Tufa

TË ZGJEDHUR
Primo Shllaku: Njiqind fjalë për Marien
Shkëlqim Çela: Pjergull e vjetër
Petrit Ruka: Baba, ne ikëm
Luan Rama: Epistolari i Zaratës
Xhevahir Spahiu: Migjeni flet
Ledia Dushi: Ksisoj asht dimni
Gëzim Aliu: Gostí në natën e parë të vjeshtës
Roland Gjoza: Ana Dolce & Gabbana‏
Lisandri Kola: Shtëpia jonë asht shumë e vogël
Hasan Selimi: Shtëpia e fshatit bjeshkë
Luan Xhuli: Nxënës i keq
Anila Balla: Zjarr në varrezat e vjetra të Maleshevës
Vili Minarolli: Kemi vendosur të bëjmë shtet, apo jo...
Merita Bërdica: Varse muzgu
Albina Idrizi: Një tregim dashurie
Maxhun Osmanaj: Një trastë ngarkuar
Rudina Mërkuri: Thonë

PERSONALITET
Izet Duraku: Një hyrje në shpirtin e trazuar të Agim Spahiut
Agim Spahiu: Katër këngë dhe katër pushime të vogla

PLUS
Eugena Gjoka: Asgjëja
Erti Poka: Eh, shoqëria jonë
Renaldo Salianji: Biletë për në askund
Liridon Mulaj: Nanë e huaj
Manjola Markola: Shija e lotit
Lediona Braho: Dikush më tha
Angjela Marku: Nji copëz jetë
Artiola Ndoj: I pa emën

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Agron Tufa: Ndërgjegjja e poezisë
Xhemal Ahmeti: Artepolisi i Gëzim Aliut
Sadik Bejko: Shënime për artin e Lasgushit
Mehmet Elezi: Lazer Stani: Kohë për… dhëndër
Bardhyl Zaimi: Prolegomena e një kuarteti poetik
Sherif Selimi: Strategjitë narrative të tregimi shqip në Maqedoni
Besnik Mustafaj: Poeti si demiurg - Mbi krijimtarinë e poetit Skender Buçpapajt
Spiro Gjoni: Letërsia shqipe mes qëllimores, estetikes apo artistikes?!
Skifter Këllici: Radhë në prozë, ku fshihet një perlë poetike
Shaip Beqiri: Magjia e një alkimie të papërsëritshme
Murat Gecaj: Shënime për tri antologji, kushtuar krijueseve tona
Drita Lushi: Illz, yje që ndriçojnë mendjet e njerëzve

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2020
18 April
LANGUAGE
SQ
Albanian
LENGTH
359
Pages
PUBLISHER
Klubi i Poezisë
SIZE
415.7
KB

More Books by Klubi i Poezisë

2022
2022
2022
2022
2022
2022

Other Books in This Series

2020
2020
2020
2020
2020
2020