Tid Tid

Tid

    • HUF4,990.00
    • HUF4,990.00

Publisher Description

Den bestselgende forfatteren av Syv korte leksjoner i fysikk og Virkeligheten er ikke slik vi tror tar oss med på en fantastisk reise for å forstå hva tid egentlig er. 


Tiden er et mysterium som ikke slutter å fascinere oss. Filosofer, kunstnere og diktere har opp gjennom historien utforsket tidens natur, mens forskere har funnet ut at tidens struktur er helt annerledes enn slik vi umiddelbart opplever den. Fra Newton til Einstein, til kvantemekanikken til sløyfe-gravitasjonsteorien (hvor Rovelli selv er en av de viktigste teoretikerne), har vår forståelse av tid endret seg radikalt. Tiden flyter med ulik hastighet på forskjellige steder, fortiden og fremtiden er ikke motsatser, og selve forestillingen om nåtiden blir meningsløs i det store universet. 


Med nysgjerrighet og sjarm bruker Rovelli vitenskap, filosofi og kunst til å bryte ned tidens mysterium. Boka viser at for å forstå oss selv, må vi reflektere over tid – og for å forstå tiden, trenger vi å reflektere over oss selv. 

Carlo Rovelli (f. 1956) er en italiensk forsker og forfatter. Han har utgitt en rekke bøker, og er som teoretisk fysiker spesielt opptatt av rom og tid.

GENRE
Science & Nature
RELEASED
2018
17 August
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
230
Pages
PUBLISHER
Spartacus forlag as
SIZE
7.3
MB

More Books by Carlo Rovelli

Az idő rendje Az idő rendje
2018
Hét rövid fizikalecke Hét rövid fizikalecke
2016
Helgoland Helgoland
2021
A tudomány születése A tudomány születése
2021
The Order of Time The Order of Time
2018
Helgoland Helgoland
2022