• €8.99

Publisher Description

Če nihče ne govori o izjemnih stvareh je izčiščena, rahločutna prozna umetnina, ki se občasno pretoči v izjemno učinkovito vodeno dogodivščino. Pisatelj s tankim posluhom zapisuje drobne podrobnosti, ki se (navidezni) brezpomembnosti navzlic zlijejo v posledice, ki puščajo silovit pečat. Neimenovana britanska ulica, ki v svoje pore vsrka celoto dogajanja, vrvi od življenja, pa vendar za zidovi usode ugašajo v samosti, nenadejani zanositvi in smrti. McGregor nas prav v vsakem odstavku nevsiljivo opomni na prostranost doživljajskega za sleherno zaveso, za slehernimi durmi. 

Roman je zakoračil v širši izbor za Bookerjevo nagrado ter osvojil priznanji Betty Trask Award in Somerset Maugham Award.


Jon McGregor je cenjen britanski pisatelj in pisec kratkih zgodb, ki ga je New York Times označil za "vražjega britanskega pisatelja". Z romanom Če nihče ne govori o izjemnih stvareh se je kot najmlajši kandidat uvrstil v širši izbor za Bookerjevo nagrado, leta 2006 je s svojim drugim romanom znova prišel v širši izbor za bookerja, leta 2012 pa je njegov tretji roman prejel mednarodno literarno nagrado Dublin.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2015
January 20
LANGUAGE
SL
Slovenian
LENGTH
292
Pages
PUBLISHER
Sanje Publishing
SIZE
4.9
MB

More Books by Jon McGregor