Dödens flod Dödens flod

Dödens flod

    • €13.99
    • €13.99

Publisher Description

Första boken om kommissarie Cormac Reilly

När Aisling Conroys pojkvän Jack hittats i floden Corribs mörka, iskalla vatten informerar polisen henne om att det var självmord. I ett försök att glömma begraver hon sig i arbete - men efter flera år utomlands återvänder Jacks syster Maude till Irland, och hon är fast besluten att bevisa att Jack mördades. Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen flyttats till Galway från sin insatsstyrka i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt cold case - en oavsiktlig överdos som dödade Jack och Maudes drog- och alkoholmissbrukande mor. De andra kommissarierna kopplar Jacks död till hans mors - Cormac är under ökad press att gripa Maude, och det snabbt. Men hans instinkt säger honom att allt inte är som det verkar...
Dödens flod är en spänningsdebut som gräver djupt i Irlands mörka hjärta där desperation, korruption och kriminalitet härjar fritt. En skildring av tillit och svek där den skrivna lagen inte alltid är den enda.

DERVLA MCTIERAN föddes i Cork på Irland, men är i dag bosatt med sin man och två barn i Perth, Australien. Hon studerade juridik vid National University of Ireland, Galaway och arbetade tolv år som advokat innan hon flyttade till Australien. Dödens flod är hennes hyllade debutroman.

»En mörk och trovärdig thriller, med gotisk atmosfär och en mycket tillfredsställande brottsutredning.« Flynn Berry

»Andlös spänning och oväntad vändningar. Ett måste för fans av brottsutredningar och Tana French.« Booklist

GENRE
Crime & Thrillers
RELEASED
2019
20 December
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
414
Pages
PUBLISHER
Modernista
SIZE
4.3
MB

More Books by Dervla McTiernan

The Ruin The Ruin
2018
The Scholar The Scholar
2019
The Murder Rule The Murder Rule
2022
What Happened to Nina? What Happened to Nina?
2024