Billie Billie

Billie

    • 6,99 €

    • 6,99 €

Descrizione dell’editore

"On l'aimait, Anna Gavalda!" - Le Figaro

Billie - opkaldt efter sangen af Michael Jackson - og Franck er et umage par, som bliver sat sammen i gymnasiet for at opføre et par scener fra et teaterstykke af Alfred de Musset. Det huer dem ikke, for Billie er en vred teenager med en rodet baggrund, og Franck er mere stille og belæst. Men mod alle odds går de til opgaven med krum hals og leverer en pragtpræstation på scenen, da de skal opføre det overfor hele klassen. I processen har de lært hinanden bedre at kende og har smidt hæmningerne og det overfladiske af sig. Et smukt venskab er født mellem den grænsesøgende Billie og den homoseksuelle Franck.

Efter at have været fra hinanden nogle år, mødes de igen og beslutter aldrig at vige fra den andens side. De flytter sammen i Paris, hvor Billie arbejder som blomsterhandler. Under en udflugt i Cevennerne styrter de ved et uheld ned i en klippespalte, hvor Franck kommer slemt til skade. Billie tror, at han er døden nær, og hele natten tilbringer hun med at tale til en lille stjerne på den sorte nattehimmel om deres opvækst, mens hun venter på hjælp.

OM FORFATTEREN
Anna Gavalda er født i 1970 i Boulogne-Billancourt. Hun bor idag i Seine et Marne med sine to børn. Anna Gavalda debuterede i 1999 med "Jeg ville ønske, der var én, der ventede på mig et eller andet sted", hos det lille litterære forlag Le Dilettante i Paris. Bogen modtog den ansete Grand Prix RTL-Lire i 2000, har indtil nu solgt 700.000 eksemplarer alene i Frankrig.

Anna Gavaldas længe imødesete roman 'Je l'aimais' udkom i februar i 2002 i Frankrig og blev straks en stor bestseller. "35 kilos håb" er Gavaldas første ungdomsroman fra 2002 er nu også oversat til dansk. Forfatteren har desuden skrevet "Lykken er en sjælden fugl", "Udflugten" samt "Bare sammen". Anna Gavaldas romaner er nu oversat til 30 sprog.

ANMELDELSER
"Letlæst og livsbekræftende roman om Billie og Franck og deres stærke venskab." - Litteratursiden

"Portrætterne af Billie og Franck og deres ukuelige venskabshistorie fænger fra første side. De formår at se hinanden med hjertet, se forbi svær opvækst, facader, fejl og mangler hos hinanden, og det er der kommet et rørende og morsomt vokseneventyr ud af." - Kulturkapellet

"On l'aimait, Anna Gavalda!" - Le Figaro

GENERE
Romanzi rosa
NARRATO DA
MN
Marie Nørgaard
LINGUA
DA
Danese
DURATA
04:29
h min
PUBBLICATO
2014
30 luglio
EDITORE
Lindhardt og Ringhof
DIMENSIONE
185,3
MB