Disonanta cognitiva. Noi perspective asupra unei teorii fundamentale pentru psihologie Disonanta cognitiva. Noi perspective asupra unei teorii fundamentale pentru psihologie

Disonanta cognitiva. Noi perspective asupra unei teorii fundamentale pentru psihologie

    • 12,99 €
    • 12,99 €

Descrizione dell’editore

Ce procese mentale au loc atunci când o persoană știe că face ceva nesănătos? Ce se intâmplă cu o persoană onestă care spune o „minciună nevinovată"? Daca trebuie să alegem între două variante la fel de atrăgătoare, cum se schimbă modul în care judecăm valoarea opțiunilor după ce alegerea a fost făcută? În 1954 Leon Festinger a formulat teoria disonanței cognitive pentru a descrie fenomenul psihic care apare în astfel de situații.În anii care au urmat, disonanța cognitivă a devenit un pilon central al psihologiei. Volumul de față cuprinde atat prima formulare a teoriei disonanței cognitive și comentariile lui Festinger la 30 de ani de la lansarea acestei teorii, cât și o serie de idei și studii ingenioase ale unui colectiv de cercetători din Canada, Franța, Japonia și Statele Unite, a căror intenție comună a fost înțelegerea mai profundă a fenomenului de disonanță cognitivă și a legaturilor sale cu procesele motivaționale.
Eddie Harmon-Jones este profesor de psihologie la University of New South Wales. Cercetările sale se centrează pe studiul emoției și motivației, implicarea lor în procesele sociale și cognitive și substratul lor fiziologic. A scris peste 200 de articole pe această temă.

GENERE
Salute, mente e corpo
PUBBLICATO
2022
16 giugno
LINGUA
RO
Romeno
PAGINE
552
EDITORE
PublishDrive
DIMENSIONE
3,6
MB

Altri libri di Eddie Harmon-Jones

Social Neuroscience Social Neuroscience
2016
Motivation and Its Regulation Motivation and Its Regulation
2014
Methods in Social Neuroscience Methods in Social Neuroscience
2009