Mali princ Mali princ

Mali princ

  • 0,49 €
  • 0,49 €

Descrizione dell’editore

Mali princ (fr. Le Petit Prince) najpoznatija je novela francuskog pilota Antoinea de Sainta-Exuperyja iz 1943. godine. Saint-Exupéry napisao ju je dok je živio u SAD-u. Prevedena je na preko 230 svjetskih jezika i dijalekta, i prodana u više od 80 milijuna primjeraka, tako da je to jedna od najprodavanijih knjiga svijeta.

Knjiga je ilustrirana vlastitim piščevim crtežima, njih je koristio da opiše likove. Knjiga je mnogostruko adaptirana, u raznim oblicima.


Na prvoj stranici pisac kaže da knjigu posvećuje Leonu Vertu kad je bio mali dječak.

Pripovjedač u prvom poglavlju pokazuje svoj crtež udava sa slonom u stomaku, a inspiraciju za crtež dala mu je slika iz knjige Proživljene zgode, i navod da udav proždire svoju žrtvu cijelu, ne žvačući je. Odrasli su rekli da je to šešir, zato je on nacrtao i slona unutar udava, da se vidi, no odrasli su mu rekli da se mani crtanja i prihvati povijesti, zemljopisa, računa i gramatike. On je postao pilot i dolazio u dodir s mnogo ljudi, a svakome koga sretne pokazivao je crtež i svatko bi rekao da je na njemu šešir. I pripovjedač je živio dugo sam, sve dok mu se zrakoplov nije pokvario na sred pustinje Sahare. Ostao je sam s pitkom vodom samo za 8 dana. Sutradan je sreo dječaka koji ga je zamolio da mu nacrta ovcu. Bio je iznenađen jer dječak se nalazio tisuću milja dalje od nekog nastanjenog mjesta, a nije izgledao izgubljen, ni umoran, ni žedan, ni prestrašen...

 • GENERE
  Narrativa e letteratura
  PUBBLICATO
  2015
  28 marzo
  LINGUA
  HR
  Croato
  PAGINE
  68
  EDITORE
  Macho Pubhouse
  DATI DEL FORNITORE
  Tomas Sarluska
  DIMENSIONE
  2,8
  MB

  Altri libri di Antoine de Saint-Exupéry

  Il piccolo Principe Il piccolo Principe
  2015
  Il Piccolo Principe Il Piccolo Principe
  2017
  The Little Prince The Little Prince
  2012
  El Principito El Principito
  2014
  50 Capolavori Da Leggere Prima Di Morire: Vol. 1 50 Capolavori Da Leggere Prima Di Morire: Vol. 1
  2022
  Il Piccolo Principe Il Piccolo Principe
  2015