• 12,99 €

Descrizione dell’editore

Napuljskim je ulicama zavladala mafija novoga kova: parance, bande tinejdžera koji siju strah i na mopedima, naoružani pištoljima i kalašnjikovima, brane teritorij svojih šefova. Žive na Facebooku, odgajaju ih filmovi, serije i krvave igrice na PlayStationu. Trguju drogom, ucjenjuju, prijete, pljačkaju, ubijaju.

Sitne ribe priča su o usponu bande Nicolasa zvanog Maradža, koji sanja o tome da pokori grad. No nasilje na koje je oguglao uskoro će se oteti svakoj kontroli...

Roberto Saviano stekao je svjetsku slavu romansiranim publicističkim djelom Gomora. U ovome romanu potvrđuje se kao majstor suvremenog realizma –  i pjesnik mračne strane gradskog života.

Iskreno odvažan, kao svaki pravi pisac, Saviano se vraća u Napulj i pripovijeda priču o žestokom i bolnom srcu toga grada.
— Elena Ferrante

Saviano vrhunski gradi likove, piše dijaloge i montira prizore. No kao i Gomora, ovaj se roman ističe gotovo antropološkim portretom jednog mikrodruštva, uz mješavinu utjecaja od igre Call of Duty preko pornografije i filmova o mafiji do katoličkog obreda.
— Sunday Times

Ovo je Italija koju svatko treba doživjeti... Čitatelji će doći na svoje.
— Literary Review

Djeca Gomore... U Savianovu Napulju ni na dječjim igralištima nije sigurno. — The Economist

Kum za doba Instagrama. — Metro

Dramatično, muzikalno, pjesnički. — El Mundo

s talijanskoga preveo MARKO KOVAČIĆ

GENERE
Narrativa e letteratura
PUBBLICATO
2021
13 luglio
LINGUA
HR
Croato
PAGINE
320
EDITORE
Vuković & Runjić
DIMENSIONE
3,9
MB

Altri libri di Roberto Saviano