Veitsi Veitsi

Veitsi

    • 14,99 €
    • 14,99 €

Publisher Description

Salman Rushdien uusin kirja muistuttaa meitä sanojen ja taiteen voimasta.

Omaelämäkerrallinen, koskettava Veitsi on kertomus siitä, miten Rushdie selvisi murhayrityksestä yli kolmekymmentä vuotta fatwan langettamisen jälkeen.

Elokuun 12. päivänä 2022 Salman Rushdie joutui puukotuksen uhriksi astuttuaan lavalle puhujatapahtumassa Chautauqua-instituutissa New Yorkin osavaltiossa. Rushdien saamat vammat olivat hengenvaarallisia ja toipuminen kesti pitkään.

”Minun oli pakko kirjoittaa tämä kirja: tämä on tapani ottaa ohjat omiin käsiini siitä, mitä tapahtui ja vastata väkivaltaan taiteen keinoin”, Rushdie on todennut.

Veitsi on vangitseva, intiimi ja toivoa antava kirja elämästä, menetyksistä, rakkaudesta ja peräänantamattomuudesta.

Salman Rushdie syntyi mumbailaiseen muslimiperheeseen vuonna 1947. Hän muutti jo varhaisella iällä Englantiin, suoritti tutkinnon historiasta ja työskenteli mainostoimistossa ennen kirjailijanuraansa. Läpimurtoteos Keskiyön lapset ilmestyi vuonna 1981, ja Rushdie sai siitä Booker-palkinnon, 1990-luvulla kirja valittiin kaikkien aikojen parhaaksi Booker-palkinnon voittaneista teoksista. Vuonna 2023 Time-lehti listasi hänet 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon maailmassa. Rushdien teokset ovat kautta linjan herättäneet valtaisaa ihastusta, mutta myös vihastusta. Saatanallisten säkeiden (1988) julkaisun jälkeen Iranin ylin johtaja julisti Rushdielle fatwan. Teoksissaan Rushdie yhdistää maagista realismia ja verevää historiankirjoitusta rikkaiksi kirjallisiksi monumenteiksi.

GENRE
Biography
RELEASED
2024
16 April
LANGUAGE
FI
Finnish
LENGTH
182
Pages
PUBLISHER
WSOY
SIZE
1.1
MB

More Books by Salman Rushdie & Maria Lyytinen

Midnight's Children Midnight's Children
2010
Victory City Victory City
2023
The Satanic Verses The Satanic Verses
2011
Shalimar the Clown Shalimar the Clown
2008
Μαχαίρι Μαχαίρι
2024
Mes Mes
2024