• $39.00

Descripción de editorial

Derulată între anii 1994 și 1999, într-o perioadă familiară pentru majoritatea dintre noi, cea de-a opta secțiune a istoriei BMW s-a consumat sub semnul ofensivei tehnologice. Aflată în postura unui veritabil deschizător de drumuri, BMW a considerat că este timpul să producă cel mai bun automobil din lume. O berlină impresionantă și luxoasă, capabilă să rivalizeze cu Mercedes-Benz. Așa se face că BMW Seria 7 a redefinit conceptele de lux și performanță în construcția de automobile.

În aceeași notă, modelele din Seria 5 aveau să vină pentru prima dată cu o caroserie realizată aproape în totalitate din aliaje ușoare. Și pentru ca reducerea de masă să poată fi convertită într-un răspuns optim al dinamicii automobilului, partea din față a combinat pentru prima dată o direcție cu pinion și cremalieră cu o punte cu dublă articulație și brațe trase. Brevetată de BMW, puntea spate integrală a fost disponibilă opțional cu o suspensie pneumatică. BMW M5 a apelat pentru prima dată la un motor V8, care a furnizat puterea necesară menținerii supremației în segmentul pe care l-a creat și care a început să fie descoperit și de alți competitori.

O listă impresionantă de noutăți spectaculoase au dus Seria 3 într-o dimensiune rezervată altă dată doar clasei de lux, în timp ce BMW M3 - ajuns la generația a treia - și-a depășit predecesoarele și a convins încă de la început prin putere, dinamism și un design unic. La aproape o jumătate de secol distanță, BMW a surprins cu un roadster care - păstrând proporțiile clasice - a venit cu o linie care îți taie răsuflarea și cu o tehnologie care a însumat tot ce avea mai bun industria la momentul respectiv. Z8 - căci despre el este vorba - a fost un automobil de vis pentru toate gusturile, capabil să răspundă unor ambiții pe măsură.

GÉNERO
No ficción
PUBLICADO
2016
noviembre 15
IDIOMA
RO
Rumano
EXTENSIÓN
80
Páginas
EDITORIAL
Pronetis Motorsports
VENDEDOR
Pronetis srl
TAMAÑO
175.4
MB

Más libros de Alexandru Dobai

Otros libros de esta serie