Halveksunnan aika Halveksunnan aika
    • $199.00

Descripción editorial

Palkintohistoriaa tehnyt saaga jatkuu!

Ciri-prinsessa kantaa suonissaan haltiain verta, mikä tekee hänestä haluttua saalista sekä elävänä että kuolleena. Onneksi hän on saanut puolustustaitoiset joskin hieman riitaisat ottovanhemmat noituri Geraltista ja velhotar Yenneferistä.

Kun Geralt loukkaantuu, Ciri siirretään turvaan kaukaiseen korpeen. Syttyy sota Nilfgaardin ja pohjoisten valtakuntien välille, jotka luhistuvat yksi toisensa perään. Mullistusten keskellä Yenneferin ja Geraltin on kohdattava katkeran menneisyytensä jättämät haavat. Aikuisia fantasian ystäviä miellyttävä puolalainen Noituri-saaga on tavoittanut kirja kirjalta yhä enemmän uusia lukijoita.

Andrzej Sapkowskin pilke silmäkulmassa kirjoittamat Noituri-kirjat ilahduttavat kirjallisuudenystävää, joka karsastaa fantasiassa kaavamaisia hyvä-paha-asetelmia. Puolalaisromaaneihin perustuvaa The Witcher -pelisarjaa pidetään maailman parhaisiin kuuluvina aikuisten tietokonepeleinä.

Andrzej Sapkowski on ollut puolalaisen fantasiakirjallisuuden ykkösnimi jo 1990-luvun alusta alkaen. Hänen kirjoistaan tunnetuin ja eniten käännetty on Noituri- eli Wiedźmin-saaga, jonka pohjalta on luotu myös tietokonepeli The Witcher. Sapkowski on syntynyt vuonna 1948 Łódźissa, missä hän edelleen asuu. Hän sai talousalan koulutuksen ja työskenteli pitkään ulkomaankaupassa. Hän alkoi kirjoittaa fantasiaa 1980-luvulla, mutta kirjallisen uransa hän aloitti kääntämällä fantasiakertomuksia puolalaiseen Fantastyka-lehteen. Noituri-saagan ensimmäinen kertomus ilmestyi samassa lehdessä vuonna 1986. Hän jatkoi kirjoittamista, ja vuonnna 1990 siihenastiset kertomukset julkaistiin ensi kertaa kirjaan koottuina nimellä Wiedźmin eli Noituri. Noituri-saagan kertomukset koottiin 1990-luvun alkupuolella kahdeksi kirjaksi: Ostatnie życzenie (suom. Viimeinen toivomus 2010) ja Miecz przeznaczenia (suom. Kohtalon miekka 2011). Niiden varaan alkoi rakentua Sapkowskin maine puolalaisen fantasian ykkösnimenä. Noiturin pohjalta lanseerattiin vuonna 2007 tietokonepeli The Witcher. Puolaksi saagan pohjalta on ilmestynyt sarjakuva sekä elokuva ja tv-sarja (2001). Noituri-saagan jälkeen Andrzej Sapkowski on kirjoittanut hussilaissotien aikaan 1600-luvulle sijoittuvan fantasiatrilogian (2002-2006) sekä fantasiaromaanin Żmija (2009), joka tapahtuu Afganistanin sodan maisemissa. Sapkowski on saanut kirjoistaan useita palkintoja. Vuonna 1997 hän sai puolalaisen Polityka-aikakauslehden arvostetun Paszport Polityki -palkinnon. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin englantilainen David Gemmel -fantasiakirjapalkinto Haltiain verta -romaanista. Espanjassa hänelle on myönnetty Premio Ignotus-palkinto Viimeinen toivomus -kertomuskokoelmasta. Teksti © Tapani Kärkkäinen

GÉNERO
Ciencia ficción y fantasía
PUBLICADO
2015
19 de octubre
IDIOMA
FI
Finés
EXTENSIÓN
338
Páginas
EDITORIAL
WSOY
VENDEDOR
Werner Saderstram Ltd
TAMAÑO
1.6
MB

Más libros de Andrzej Sapkowski & Tapani Kärkkäinen

The Last Wish The Last Wish
2008
Sword of Destiny Sword of Destiny
2015
Blood of Elves Blood of Elves
2009
The Time of Contempt The Time of Contempt
2013
Baptism of Fire Baptism of Fire
2014
The Tower of Swallows The Tower of Swallows
2016

Otros libros de esta serie

Tulikaste Tulikaste
2015
Pääskytorni Pääskytorni
2015
Järven neito Järven neito
2016
Myrskykausi Myrskykausi
2017
Viimeinen toivomus Viimeinen toivomus
2015
Kohtalon miekka Kohtalon miekka
2015