• USD 11.99

Descripción de editorial

”Få historiska romaner är lika levande och medryckande som Cornwells.” WASHINGTON POST

Skades förbannelse, tänkte jag. Jag hade utgått från att danerna gjorde exakt det jag önskade och att den västsaxiska armén dök upp i rätt ögonblick. Men faktum var att vi stod strandsatta på en liten kulle med en fiende som bara växte sig starkare. Ofrånkomligt kände jag den förestående katastrofen och det yttersta nederlagets fasa. I fjärran syntes blänket av solljus mot stål och hundratals ryttare uppenbarade sig. Wessex armé var kommen. Danerna hade gått i vårt bakhåll.

Den danska sejdkvinnan Skade har kastat en förbannelse över Uhtred, jarl av Bebbanburg. Alfred av Wessex har en sviktande hälsa, hans tronarvinge är en oerfaren yngling och de krigiska vikingarna, som så många gånger tidigare har misslyckats med att erövra Wessex, tar chansen att anfalla. Uhtred, Alfreds motvilliga krigsherre, leder fienden in i ett bakhåll som vållar vikingarna deras kanske största förlust någonsin.

I segerns efterdyningar bryter Uhtred med Alfred och blir återigen en viking. Men alla broar har inte bränts och Uthred inleder ett farligt spel. Kommer Skades förbannelse att gå i uppfyllelse?

Det brinnande riket är en fristående del i Bernard Cornwells vikingaserie som utspelar sig i 800-talets England. Hans gripande och trovärdiga historiska romaner har en enorm beundraskara och har sålt i 20 miljoner exemplar världen över.

GÉNERO
Romance
PUBLICADO
2014
junio 9
LENGUAJE
SV
Sueco
EXTENSIÓN
433
Páginas
EDITORIAL
Bazar Förlag
VENDEDOR
eBokNorden
TAMAÑO
3.4
MB

Más libros de Bernard Cornwell