• USD 7.99

Descripción de editorial

Če bi dejali, da je Hamam Balkanija zgodovinski roman, bi razkrili samo košček sestavljanke. Ta je resda nemajhnega pomena, toda naravnost osupljivo je, kako Vladislav Bajac z malim literarnim alkimističnim trikom veličastni celostni pripovedi vdihne osebno noto in jo tako spremeni v nekaj verodostojnega, mesenega, živega.

Hamam Balkanija pripoveduje s filigransko natančnostjo sestavljeno zgodbo o dveh zgodovinskih obdobjih in junakih, razpetih med dve identiteti. Osmansko cesarstvo 16. stoletja in njegovi akterji v jugovzhodni Evropi se prepletajo s sodobnostjo. Roman ni le srečanje dveh svetov, temveč je soočenje dveh svetov v enem in istem človeku. 


Vladislav Bajac (1954) adislav Bajac je pisatelj, pesnik, založnik, ki se je uspešno preizkusil tudi kot novinar, urednik in prevajalec. V Beogradu je diplomiral iz jugoslovanske in svetovne literature. Uredil in prevedel je na desetine literarnih besedil in napisal več romanov (Knjiga o bambusu, 1989, Crna kutija, 1993, Druid iz Sindiduna, 1998) in zbirk kratkih zgodb (Evropa na ledjima bika, 1988, Podmetaci za snove, 1992). Za svoje delo je prejel številne nagrade; roman Hamam Balkanija je, denimo, prejel mednarodno nagrado balkanika za najboljši roman na področju Balkana v letu 2007/2008, nagrado Isidore Sekulić za najboljšo knjigo leta 2008 in nagrado Hit Liber za najbolje prodajano knjigo leta 2008. Njegovo poezijo in prozo prevajajo v številne tuje jezike. 

Bajac je ustanovitelj in direktor založbe Geopoetika. V letih od 2008 do 2010 je bil podpredsednik srbskega PEN-a, zdaj je član njegovega upravnega odbora. Septembra 2012 je v Nišu prejel nagrado Ramonda Serbica za življenjski doprinos k literaturi in kulturi.

GÉNERO
Ficción y literatura
PUBLICADO
2015
enero 21
LENGUAJE
SL
Esloveno
EXTENSIÓN
368
Páginas
EDITORIAL
Sanje Publishing
VENDEDOR
Sanje Publishing, Ltd
TAMAÑO
2.9
MB

Más libros de Vladislav Bajac