Synnynnäinen lähestymiskielto Synnynnäinen lähestymiskielto

Synnynnäinen lähestymiskielto

    • € 6,49
    • € 6,49

Beschrijving uitgever

Mikä miestä liikuttaa? Ei ainakaan työpaikan taukovoimistelu...

Synnynnäinen lähestymiskielto sisältää kirjailija Matti Mäkelän lehtijuttuja kolmentoista vuoden ajalta. Lyhyissä teksteissään Mäkelä osoittaa olevansa erilaisten idealismin lajien kriitikko, käytännöllisesti ajatteleva ihminen. Hänen säännöllisiä vastustajiaan ovat olleet vihreät, naiset ja älymystö. Eivät itseisarvoina, vaan siksi että nämä ryhmät ovat tänä aikana yleensäkin ajattelua ja sitä myöten myös haihattelevaa ajattelua harrastaneet.

Kirjaan valitut 161 pakinaa ja kolumnia ovat ilmestyneet vuosina 1989¿2002 muutamassa sanoma- ja aikakauslehdessä. Kirjoitusten lavea aihepiiri ylettyy autoista, ydinvoimaloista ja muista kiehtovista keksinnöistä maailmankaikkeuden syntyyn ja kotkalaiseen citykulttuuriin.

Matti Samuel Mäkelä syntyi Ilmajoella heinäkuussa 1951. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Marttilan Yhteislyseosta 1972, valmistui filosofian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1980 ja lisensiaatiksi 1988. Ennen kuin ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi 1994 Mäkelä toimi Helsingin yliopistossa kirjastoamanuenssina ja amanuenssina, Haminan kaupungin koululaitoksessa erityisopettajana sekä Helsingin yliopistossa tuntiopettajana. Lisäksi hän on ollut Kymen läänin taidetoimikunnan ohjaavana läänintaiteilijana kirjallisuudessa sekä toiminut Kotkan kaupungin Pekkas-akatemian rehtorina. Matti Mäkelän aika jakautuu neljään osaan: kirjojen kirjoittamiseen, kolumnistina toimimiseen, Aamulehden kriitikontyöhön ja mielipidepuhujan rooliin. Mäkelä asuu Joensuussa, Nivan kylässä. Hänestä on tullut isoisä.

UITGEGEVEN
2011
31 januari
TAAL
FI
Fins
LENGTE
218
Pagina's
UITGEVER
WSOY
GROOTTE
783,5
kB

Meer boeken van Matti Mäkelä

Perseet olalle on taitolaji Perseet olalle on taitolaji
2014
Sääkirja Sääkirja
1998
Syrämmen kieli Syrämmen kieli
2011
Rakkausromaani Rakkausromaani
2010
Ohitusleikkaus ja muita kertomuksia Ohitusleikkaus ja muita kertomuksia
2010
Ihmisen olosijat Ihmisen olosijat
2011