• 155,00 kr

Publisher Description

...Tyskerne på Bornholm ville kun overgive sig til englænderne, forlød det, men det var umuligt, der var ingen englændere at overgive sig til!

Russerne kom, og i toppen af det sovjet-militære system valgte man at indlede den lange befrielse af Bornholm med et meget voldsomt bombardement af Rønne og Nexø. Det var svært at finde nogen, der kunne forklare, hvad grunden hertil kunne være. Den bataljon soldater, som landsættes, lever ellers et stille og roligt liv, rimelig velordnet og uden de store problemer. Vi lærer mange af dem at kende, især to officerer, Sergej og Pavel. De to spærrer øjnene op, da de under en byvandring gennem det sønderbombede Rønne ser, at ganske almindelige mennesker i den lille by havde toiletter med fliser og rindende vand, at markerne og haverne er velholdte, at der er varer i butikkerne, bøger og aviser på biblioteket, og at livet på trods af besættelsen syntes harmonisk og velordnet.

Det er en paradisisk ø, de er ankommet til. Slangerne har de selv medbragt. Lydbogens højdepunkt er den dramatiske og hjertegribende kærlighedshistorie mellem Helen, en dansk-russisk kvinde og den unge kaptajn Pavel.

Pjotr Kotovs roman er enestående - ved skildringen af Bornholms befrielse/besættelse og ved sin anderledeshed. Den giver et tragisk, men realistisk billede af Sovjetrusland under Stalin, men den fortæller os også en opbyggelig historie: at kærligheden, lidenskaberne og menneskers stræben efter sandhed er umulig at slå ihjel.

GENRE
Fiction
NARRATOR
TG
Thomas Gulstad
LENGTH
14:27
hr min
RELEASED
2015
7 December
PUBLISHER
AV Forlaget
PRESENTED BY
Audible.com
LANGUAGE
DA
Danish
SIZE
684.2
MB