Enola Holmes och den försvunna flickan

    • 115,00 kr
    • 115,00 kr

Publisher Description

Andra delen i en ny annorlunda deckarserie - nu på Netflix. Millie Bobby Brown (Stranger Things) spelar huvudrollen som Sherlock Holmes yngre syster i filmatiseringen om Enola Holmes.

Samtidigt som Enolas allt mer ilskna bror världens mest kända detektiv jagar henne i syfte att låsa in henne på en internatskola, snubblar Enola över ett märkligt fall. En flicka har försvunnit, Lady Cecily, vars familj är mycket förmögen och mäktig. När Enola ser hennes teckningar upplever hon ett fascinerande släktskap. De kämpar båda mot det viktorianska Englands inskränkande regler för hur unga kvinnor måste bete och klä sig.
Ledtrådarna för Enola allt längre in bland Londons smutsiga, trånga och mycket farliga gator. För att kunna hitta Lady Cecily måste Enola riskera allt, även sin egen identitet som hon hittills lyckats hålla hemlig. Sherlock är henne på spåren, och ett enda litet misstag kan innebära slutet för den frihet som Enola kämpat så hårt för.
En annorlunda mysterieserie med historisk fond det fascinerande artonhundratalets England. Enola är en sann hjältinna, en feministisk Sherlock Holmes. Hon lyckas till exempel hitta ett sätt att göra nytta av sina obekväma kläder (som turnyr och korsett) de blir till gömställen för vapen och pengar.

GENRE
Kids
RELEASED
2019
17 May
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
164
Pages
PUBLISHER
B. Wahlströms Bokförlag
SIZE
1
MB

More Books by Nancy Springer

2006
2020
2018
2018
2015
2008