Schiţa originilor

evoluţia unei societăţi bune

    • 105,00 kr
    • 105,00 kr

Publisher Description

Într-o societate dominată de divergențe și idei greu de reconciliat, Nicholas A. Christakis își setează o miză aproape imposibilă: să spună povestea evoluției omului sub forma unei incursiuni optimiste în știință și istorie. Abordând subiecte variate, de la viața triburilor primitive și a comunităților religioase până la tehnologia de ultimă generație și sentimentul de alienare, cartea lui este un tur de forță prin universul experiențelor umane.

O privire optimistă și plină de prospețime asupra speciei umane.

– Kirkus Reviews


Christakis reunește filozofia, antropologia, sociologia și genetica pentru a ne da o veste extraordinară: evoluția ne-a pregătit să fim mai buni. Într-un moment în care istoria întunecată a primelor decenii ale secolului trecut pare să se repete, e o ușurare să ne amintim de ce partea mai bună a naturii omenești triumfă în cele din urmă.

– Anne Applebaum


O pledoarie impresionantă pentru capacitatea noastră de a fi prieteni.

– The New York Times


Admirabila povestire a lui Christakis ne arată că bunătatea și iubirea nu sunt simple resurse la care apelăm ca să ne integrăm în comunitate sau ca să ajungem la un ideal transcendent, ci reprezintă modalitatea prin care genele ne-au programat să înfruntăm dificultățile.

Lumea noastră este reflexia acestor calități profunde care, în ciuda vicisitudinilor trecutului, rămân constante. Schița originilor ne amintește într-un mod plin de entuziasm că natura umană nu este dominată de diferențele care ne despart, ci de asemănările care formează o societate bazată pe cooperare și afecțiune reciprocă.

GENRE
Non-Fiction
RELEASED
2022
28 April
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
456
Pages
PUBLISHER
Curtea Veche Publishing
SIZE
7.3
MB

More Books by Nicholas A. Christakis

2022
2021
2021
2020
2019
2014