• 65,00 kr

Publisher Description

I Sovjetistan – En rejse gennem Tadsjikistan tager Erika Fatland læseren med på en rejse ind i en verden, der er ukendt for selv de mest garvede globetrottere. Bogen er tredje bind i Fatlands fantastiske rejse gennem fem tidligere sovjetrepublikker, men kan læses selvstændigt.


I denne bog er Erika Fatland på rejse gennem Tadsjikistan, der sammen med Kasakhstan, Kirgisistan, Turkmenistan og Usbekistan er en af de fem tidligere sovjetrepublikker, der alle blev selvstændige, da Sovjetunionen faldt fra hinanden i 1991. I 2016 har de været selvstændige i 25 år. Hvordan har disse lande udviklet sig siden da? Det har Erika Fatland sat sig for at udforske. Med empati og stor fortællerglæde giver hun indsigt i landenes historie, kultur og samfund. En gang lå disse lande langs Silkevejen. I det 20. århundrede blev de omdannet efter kommunistiske idealer. Her i Asiens hjerte lever gamle traditioner som bruderov og ørnejagt stadig. På ruiner af det sovjetiske samfund er i dag fremvokset hypermoderne byer og olie- og gasindustri, sine steder hersker demokrati og andre steder diktatur med storhedsvanvittige tyranner i spidsen.


I Sovjetistan møder læseren uforglemmelige menneskelige skæbner, storslåede landskaber, dramatisk verdenshistorie, fortvivlelse og håb.


Erika Fatland er norsk forfatter og socialantropolog, født 1983. Udgav sin første dokumentariske skildring Englebyen om terrorkatastrofen i Beslan i 2011. Denne er siden blevet fulgt op af Året uden sommer om Breiviks massakre på Utøya i sommeren 2011. Begge bøger er udkommet på dansk.

GENRE
History
RELEASED
2016
September 2
LANGUAGE
DA
Danish
LENGTH
100
Pages
PUBLISHER
Informations Forlag
SIZE
1.2
MB

More Books by Erika Fatland

Other Books in This Series