• 55,00 kr

Publisher Description

Sverigedemokraterna bildades inför valet 1988 ur rasistiska Bevara Sverige svenskt. Vägen har varit lång från vikingarock, vitmaktmusik och nynazistisk terror till ett riksdagsparti med öppet tillträde till tv-sofforna.

För att bli en stabil organisation med ett städat yttre har partiet genomgått otaliga konflikter och tvingats införa "nolltolerans mot rasism". Men Sverigedemokraterna har svårt att balansera den putsade fasaden med den aggressiva rasismen som bubblar under ytan. Skandaler och avhopp kantar vägen och sedan valet 2010 har över 60 företrädare uteslutits. Flera återfinns i nazistiska och fascistiska partier eller organisationer. Samtidigt finns en lång svans av sympatisörer som hatar och hotar på nätet, med partiets goda minne.

De medverkande i Sverigedemokraternas svarta bok är forskare och journalister, samtliga experter på den högerextrema rörelsen. Skribenterna tecknar partiets historia från hakkorsen till blåsippan och en sak är säker: de bruna ränderna går aldrig ur.

Redaktörerna Madelene Axelsson och Kristian Borg är journalister på mediekooperativet Fria Tidningar.

GENRE
Non-Fiction
RELEASED
2018
September 25
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
218
Pages
PUBLISHER
Verbal förlag
SIZE
1.3
MB

More Books by Henrik Arnstad, Lovisa Broström, Mats Deland, Jason Diakité, Mikael Ekman, Henrik Johansson, Tobias Lundeqvist, Diana Mulinari, Anders Neergaard, Måns Nilsson, Bilan Osman, Oscar Schau, Mathias Wåg & Atilla Yoldas