• $26.99

Publisher Description

Danskere kæmpede i 2. Verdenskrig både på tysk og allieret side. Motiverne var forskellige, men senfølgerne af kampen blev ret ens.

Selv om krigen sluttede for 68 år siden, er det lykkedes Sven Arvid Birkeland at opspore en lang række af de sidste øjenvidner. Selv om veteranerne nu er gamle, husker de knivskarpt deres oplevelser, og de har alle følt, det var på høje tid at fortælle deres livshistorier.

Bogen inddrager også beretninger fra ikke-danske soldater, der ved krigens slutning strandede i Danmark, og fra de børn, som soldaterne blev fædre til.

Hvordan den enkelte soldat har reageret på sine oplevelser er afhængig af den personlighed, han gik ind i krigen med, de oplevelser han havde, og det liv han senere fik. Følgerne er desuden påvirket af, om hans krig siden blev opfattet som ’en god krig’ eller en dårlig krig’, om han var på vinder- eller tabersiden, og ikke mindst hvordan hans nærmeste og det nære samfund bedømte hans krigsdeltagelse. Fælles for dem alle er, at de mistede deres ungdom.

Bogen rummer en mosaik af ofte næsten utrolige skæbner, som tilsammen giver et barsk billede af krigens pris.

GENRE
History
RELEASED
2013
26 August
LANGUAGE
DA
Danish
LENGTH
723
Pages
PUBLISHER
Gyldendal
SELLER
Gyldendal AS
SIZE
35.4
MB

More Books by Sven Arvid Birkeland