• USD 7.99

Descripción editorial

Kr. u. 42. Quintus Licinius Cato épp csak megérkezik Germániába, a római hadsereg legkeményebb alakulatának, a II. legiónak az újoncaként. A könyveket bújó fiatalember nehezen alkalmazkodik a katonaélet szigorához, és mindennek tetejébe még társai ellenszenvével is meg kell küzdenie, mikor azok megtudják, hogy kapcsolatai révén a felettesükké nevezik ki. Macro, a félelmet nem ismerő és számos csata nyomát magán viselő centurio helyetteseként Catónak mindenkinél többet kell bizonyítania az előttük álló kalandok során.
A helyi germán törzzsel vívott véres összecsapás alatt Catónak lehetősége adódik megmutatni, hogy több egy tapasztalatlan ifjoncnál. Ám ezután a katonák megtudják, hogy a hadsereg következő hadjárata egy messzi, barbár földre viszi őket: Britanniába. A nyugat felé tartó hosszú menetelés után Cato és Macro különleges küldetésre indulnak, mely egy olyan összeesküvésbe keveri őket, ami magát a császárt is megdöntheti…
Mint minden legio, a II. legio is nagyjából ötezer-ötszáz katonából állt. Az alapvető alakulat, a cen­turia nyolcvan emberét egy centurio és a helyetteseként szolgáló optio vezette. A centuriát nyolcfős szakaszokra osztották, melynek tagjai a barakkok egy-egy helyiségén osztoztak, illetve a hadjáratok idején egy sátorban laktak. Hat centuria alkotott egy cohorsot, és tíz cohors tett ki egy legiót, melyben az első cohors létszáma duplája volt a többinek. Minden legióhoz tartozott egy felderítőként és hírvivőként szolgáló lovasalakulat is, melynek százhúsz katonáját négy osztagba osztották.

GÉNERO
Ficción y literatura
PUBLICADO
2021
13 de octubre
IDIOMA
HU
Húngaro
EXTENSIÓN
352
Páginas
EDITORIAL
Gold Book
VENTAS
PublishDrive Inc.
TAMAÑO
2.2
MB

Más libros de Simon Scarrow

2016
2022
2021
2021
2021
2021