• USD 0.99

Descripción de editorial

Cartea detaliază căsnicia disfuncțională dintre Anton și Adela, cu suișurile și coborâșurile aferente și descrie o perioadă de aproximativ șase ani.
Ea, fată de preot rămasă orfană de copil, e crescută de bunici materni alături de cele două surori mai mici. Are o copilărie tipic țărănească, cu muncă, voie bună, povești la gura sobei și zile lungi cu soare la scăldat. Sunt săraci, dar fericiți. Bunicul Tatu, veteran din al doilea război mondial, o atrage către lumea cărților încă de mică și ea găsește aici scăparea din viața nu tocmai ușoară.
Atunci când ea împlinește 14 ani bunicul moare și bunica rămâne singură să le crească. Se descurcă extrem de greu drept pentru care Adela e obligată să renunțe la scoală după numai opt clase și să urmeze calea muncii pentru ca familia ei să aibă mâncare. Urmează ani grei, cu foamete si lipsuri.
Câțiva ani mai târziu, o întâlnim pe Adela la câmp, venită cu ceată de femei din sat cu ziua la muncă. E obosită, înfometată, extenuată. Are 18 ani.
Anton are 30 de ani și, material vorbind, nu i-a lipsit niciodată nimic. Provine dintr-o veche familie românească, privilegiată și avută. Totuși și el are bagajul lui de lipsuri. E crescut de un tată obsedat de bani care l-a făcut doar pentru că primise promisiunea unor bijuterii de la socru. Socrul îl păcălește și tatăl își arată adevărata față. Își chinuie soția și copilul 30 de ani și, deși în cele din urma moare, aceștia rămân marcați. Păcatul mamei lui Anton e că ea chiar și-a iubit soțul și a preferat mereu să închidă ochii atunci când acesta își teroriza copilul. Anton nu e un bărbat tipic, are multe vicii și le urmează pe fiecare cu conștiinciozitate.
Imensa parcela de câmp pe care e Adela la muncă e a lui. Băut fiind, Anton se ceartă cu mama lui și pleacă într-acolo, deși nu îi stă în obicei să se aventureze printre cei de jos.
Adela leșină de oboseală și foame și el, ca să își supere mama, o ia și o aduce acasă la el.
Ironia face ca mama lui, Smaranda, sa miroasă oportunitatea. Adela e săracă, dar frumoasă, cinstită și cuminte și, mai presus de orice nu are pe nimeni să îi ia partea dacă se întâmplă ceva cu ea. Mama Smaranda o alege să-i fie soție lui Anton. El accepta nepăsător, dar îi pune o condiție: niciodată sa nu se aștepte la copii din partea lui. 
Urmează șase ani de căsnicie în care ea îl iubește nebunește și e martoră a decăderii și depravării lui. 
Oare, în final, poate un om sa iubească cât pentru doi?

GÉNERO
Romance
PUBLICADO
2017
octubre 31
LENGUAJE
RO
Rumano
EXTENSIÓN
266
Páginas
EDITORIAL
Andreea Albu
VENDEDOR
Draft2Digital, LLC
TAMAÑO
303.3
KB

Más libros de Andreea Albu