• 17,99 zł

Publisher Description

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 20.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 20.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Fatos Baxhaku - Atdheu...

RETRO
Eqrem Çabej - Fan Noli ynë
Martin Camaj - Koha e lules
William Shakespeare - Sonet 18 - Përktheu: Servet Bytyçi

STUDIO
Mario Vargas Llosa - Letërsia dhe jeta - Përktheu: Granit Zela
Arber Ahmetaj - Shkrimi është një pasion monomaniak, vampirizues!

PERSONALITETI
Azem Shkreli - Mësojeni kohën të mos i hajë të vetët, / ç'u shëmb shëmtije do të ngrehin poetët... - cikël i zgjeruar poetik
Ali Aliu - Ritmi dhe harmonia poetike në poezinë e Azem Shkrelit
Albert Vataj - Azem Shkreli, pena dhe parmenda e poezisë kushtruese

IN MEMORIAM
Murat Isaku – Rreckajt - fragment romani
Teodor Keko - Do iki dhe kokën nuk do ta kthej

TË FTUAR
Franz Kafka - Hiq dorë! – Arratia – Poseidoni - Porta e ligjit - Përktheu: Ana Kove
Ilhan Berk - Vdekja dhe dashuria - Përktheu: Rozana Belli
Kiki Dhimula - Nuk vras yje - Përktheu: Enela Allkushi
James Joyce - Në bregdet në Fontana
William Ernest Henley - Tek një shtëpi atje sa larg
Walt Whitman - O kapiten! kapiteni im!
Lord Bajron - Dhe hëna prapë njëlloj ndriçon - Përktheu: Servet Bytyçi

TË ZGJEDHUR
Mehmet Elezi - Dikush Mungon Në Ballon E Fundit - fragment romani
Petrit Ruka - Shitës Ere - Në 65 vjetorin e lindjes
Thanas Medi – Shamiverdha
Hamit Aliaj - Këmbanë e largët - Në 65 vjetorin e lindjes
Luan Rama - Neruda që na mësoi të dashurojmë
Fakete Rexha - Pengu i dashunisë
Gentiana Kone - Oborri i kumbullës
Faruk Myrtaj – Bermuda
Flogerta Krypi - Në Mynih po bie shi
Teuta Sadiku - Drejt polit
Shqiponja Duro - Marsel Prust: Në kërkim të kohës së humbur
Qemajl Juniku - Ike pa fjalën e fundit
Murat Aliaj - Një natë në qeli
Azgan Berbati - Kënga e qiellit
Kliton Nesturi - Fragment nga romani "Në Tiranë Bie Shi"
Leon Lekaj - Lule të rreme
Istref Haxhillari – Iradeja
Ervin Nezha - “Pretenca” e Istref Haxhillarit

PLUS
Fatbardha Sulaj - Mëngjes në shi
Leonora Bruçaj - Mallkimi!
Shkurtë Kadriu Çitaku - Kur nëna vdiq

PERSONALITET
Ilir Belliu - Këngë tjetër - cikël poezish
Agron Tufa - Shndritja dhe shuarja e një meteori - Mbi krijimtarinë e poetit avangardist Ilir Belliu

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Fatmir Sulejmani - Shpirti shqiptar në petkun e tjetrit
Albert Vataj - Kumtim për një libër me poezi... dhe një poet - Për një ëndje ndijimesh përshkuese, te libri "Pjergulla Në Kupë" i Demir Gjergjit
Ben Andoni - Kur tregimi synon përsosmërinë - Rreth librit me tregime "Barërat e të Keqes" të autorit Shkëlqim Çela
Skënder Karriqi - Polifonia shqiptare dhe eposi homerik
Bajram Sefaj - Mbresë nga leximi i romanit “Prishtina” të Mehmet Krajës
Shefqet Meko - Dymbëdhjetë fantazitë e Arben Çejkut - Shenime per romanin “Dymbedhjete” te autorit Arben Çejku
Anton Nike Berisha - Tronditjet shpirtërore si mesazhe poetike në poezinë e Agim Matos

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2020
10 May
LANGUAGE
SQ
Albanian
LENGTH
318
Pages
PUBLISHER
Klubi i Poezisë
SIZE
396.7
KB

More Books by Klubi i Poezisë

Other Books in This Series