William Shakespeare

En man för alla tider

    • 24,99 zł
    • 24,99 zł

Publisher Description

Vem var William Shakespeare? Hur såg han ut? Var det kanske en helt annan person som skrev de verk som bär hans namn? Än idag, 390 år efter den store dramatikerns död, kan sådana frågor bli förstasidesstoff i våra dagstidningar.


Kent Hägglund har skrivit en bok om Shakespeare som riktar sig till en bred intresserad allmänhet. Han berättar om den elisabetanska tiden och den speciella roll teatern hade då och ger en livfull bild av teatersällskapen och hur de fungerade.


Naturligtvis får vi möta William Shakespeare själv, och ta del av vad som är känt om hans liv och arbete, inte minst som skådespelare. Kent Hägglund utreder även de omstridda frågorna om hans identitet och hans utseende. Slutligen kommer en kronologisk genomgång av hans samtliga arbeten, verk för verk.


Skildringen slutar inte med Shakespeares död 1616 utan ägnar mycket utrymme åt hur synen på honom och hans verk förändrats genom seklen. Ett helt kapitel ägnas åt Shakespeare i Sverige.


Boken är rikligt illustrerad i svart-vitt, bland annat med utsnitt ur den unika panoramabilden Civitas Londini, som förvaras på Kungliga Biblioteket i Stockholm.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2011
13 January
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
405
Pages
PUBLISHER
Ordfront
SIZE
6.2
MB