• 12,99 €

Descrição da editora

‘Simone de Beauvoir. Een leven’ is de nieuwe, monumentale biografie geschreven door Kate Kirkpatrick. Diepgravend, verrassend en ontroerend.

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

‘Toen De Beauvoir haar nu beroemde woorden in De tweede sekse schreef – “Je komt niet ter wereld als vrouw, je wordt vrouw” – wist ze niet hoe groot de invloed van dat boek zou zijn op de rest van haar leven of de levens van degenen die na haar kwamen.

Er is veel geschreven over de betekenis van die zin, over wat dat betekent: vrouw “worden”. Dit boek is gewijd aan de vraag hoe De Beauvoir zelf is geworden wie ze werd.’ - Kate Kirkpatrick

GÉNERO
Biografias e memórias
LANÇADO
2020
17/Março
IDIOMA
NL
Holandês
PÁGINAS
641
EDITORA
Have, Ten
TAMANHO
4.4
MB

Mais livros de Kate Kirkpatrick