illz: Revistë Letrare e Tiranës - Nr. 22

    • 19,99 lei
    • 19,99 lei

Publisher Description

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 22.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 22.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

FAQET E REDAKSISË
Besnik Mustafaj - Tërmeti Agron Tufa
Shkëlzen Halimi - Libri dhe kikirikët
Herta Müller - Ke Shami? - Fjala e shkrimtares Herta Müller në ceremoninë e marrjes së çmimit Nobel - Përktheu: Anna Kove
Toni Morrison - Boja e padukshme: leximi i shkrimit dhe shkrimi i leximit - Përktheu: Granit Zela

RETRO
Xhorxh Bajron - Sot jam tridhjetë e gjashtë vjeç – poezi - Përktheu: Meri Lalaj
Abedin Pasha Dino - Vajza e dashuruar – poezi - Përktheu: Iliaz Bobaj

STUDIO
Sadik Bejko - Letërsia nën diktaturë - Intervistë: Çerciz Loloçi

PERSONALITET
Zef Skiroi - Mino – poemë

IN MEMORIAM
Gjergj Fishta - Kataklizmi i rruzullit – poezi

TË FTUAR
Ernest Hemingway - Kjo nuk ka rrezik të ndodhë me ty – tregim - Përktheu: Nasi Lera
Rod Mckuen – Poezi - Përktheu: Meri Lalaj
Wolfgang Borchert - Dy burra - Përktheu: Gaqo Karakashi
Paul Van Ostaijen - Sheshi i bardhë – poezi - Përktheu: Shqiponja Duro
Shqiponja Duro - Aspekte të lirizmit në poezinë e poetit belg Paul Van Ostaijen
Josè Saramago - Letërsia rrit popullsinë e botës - Përktheu: Shkelzen Halimi
Ada Aharoni - Ura e paqes - Përktheu: Meri Lalaj
Oana Glasu - Gjethja e pa rënë – poezi
Friedrich Dürrenmatt - Arti dhe realiteti në 55 aforizma - Përktheu: Anton Papleka

TË ZGJEDHUR
Ramadan Musliu - Hamleti i Danimarkës sime të vockël
Flurans Ilia – Luna – tregim
Albina J. Gjergji - T’kishe me u bekue n’paskajore… - poezi
Mehmet Elezi - Çeto Bashe Muja kundër Gjeto Basho Mujit
Liljana Kristuli - Nëse një ditë do të kthehesh – poezi
Alisa Velaj - Drejtuar një burri që s'e njoh – poezi
Gentiana Kone - Nën hijen e kohës – tregim
Xheni Shehaj – Puthadori – tregim
Mimoza Pulaj - Krijesë e brishtë – poezi
Ballsor Hoxha - Njeriu qarkullon
Haxhi Muhaxheri - Simfoni e gjetheve – poezi
Luljeta Dano - Orë diellore prej guri – poezi
Petrit Nika - Zarf pa adresë – poezi
Bajram Sefaj - Këtej e përtej gardhit... - fragmente romani
Ndue Lazri - Të shkruaj nga larg... – poezi

PLUS
Ertila Zaloshnja - Ma merr zemrën – poezi
Ismet Tahiraj - Nëna vijnë – poezi

PERSONALITETI
Botime të Anton Paplekes
Anton Papleka - Zëri im – poezi
Anton Papleka - Modrica e Skënderbeut -fragment romani
Anton Papleka - Rrapo Kaçaku – tregim

NË TAKIM ME SHKRIMIN
Anton Papleka - Eksperimentimi i parë futurist në Shqipëri
Granit Zela - Hanko mos shko nëpër varre...
Oana Anca Mihaela Glasu - Arti i të shkruarit - Duke “Vallëzuar” në romanin “Valsi I Një Dasme Fantazmë” të shkrimtarit Thanas Medi
Ardian Kyçyku - Në një fije të thellë gjaku e boje - shënime mbi poezinë e Ledia Dushit
Ben Andoni - Romani “Një Zgjues Për Ty” i shkrimtarit Shkëlqim Çela
Namik Dokle - Tungjatjeta, mjeshtër! - romani i ri “Lavjerrësi I Qytetit” i Zija Çelës
Fatmir Minguli - Variacione mbi temën “Majakovski” - Përsiatje mbi poetin e shekullit të kaluar Vladimir Majakovskin, futurizmin dhe përkthimin e Majakovskit nga Moikom Zeqo
Ahmet Prençi – “I Tillë Jam”- Një rrëfim i sinqertë - disa radhë për librin e Shefqet Mekos
Timo Merkuri - Përsëri Mars - Shënime gjatë leximit të romanit “Përsëri Mars” të shkrimtares Albina Idrizi
Afrim A. Rexhepi - Estetika evolutive

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2020
13 May
LANGUAGE
SQ
Albanian
LENGTH
331
Pages
PUBLISHER
Klubi i Poezisë
SIZE
402.9
KB

More Books by Klubi i Poezisë

2022
2022
2022
2022
2022
2022

Other Books in This Series

2020
2020
2020
2020
2020
2020